Ti vennétek törpenyuszit állatkereskedésből?
Nem, ez nem ugyanaz, mint menhelyről kihozni egy kutyát (ott kivizsgálják, oltják, chipezik a kutyát). Ezzel a felelőtlen szaporítást támogatod.
Utazáshoz meg nem kell autó, én is szoktam buszon és vonaton vinni a nyuszimat. Mindent lehet, csak akarni kell.
A torpenyul.hu fórumában kérdezz rá, hogy a környékeden hol van tenyészet.
Én a helyedben hallgatnék a többiekre és tenyészetből vennék nyuszót. Hidd el, tapasztalatból beszélek, én is megjártam már az állatkereskedéssel.
És amúgy is, gondolj csak bele. A nyuszik egész nap ott vannak ahol az emberek járkálnak, ahol hangzavar van (mert ilyen helyen álltalában papagájok is vannak, és lássuk be, ők nem a leghalkabb állatkák). Rengeteg inger éri ott őket, egész nap félnek és ez nem tesz nekik jót.
Ezzel szemben egy tenyészetben csak akkor látnak embert ha etetés van és nem lebzselnek ott körülöttük, nincs hangoskodás sem ilyedtség. Mennyivel jobb ott nekik, nem?
De végülis a te nyuszid lesz, tegyél azt amit jónak látsz. Én ezt most nem azért mondom, hogy téged bántsalak, hanem azért, mert remélem így jobban át tudod gondolni: ha kereskedésből hozol nyuszit, és az idő előtt meghal, csakis magadat okolhatod miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!