Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac ehet mandarint?

Tengerimalac ehet mandarint?

Figyelt kérdés
Ettem mandarint, és látta, és kért. Adtam neki belőle egy kicsi darabot, és megette. A tengerimalac ehet mandarint?
2009. dec. 1. 18:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
26%
Nem. Meg káposztát se.
2009. dec. 1. 19:00
 2/25 anonim ***** válasza:
26%
szerintem sem.
2009. dec. 1. 19:02
 3/25 anonim ***** válasza:

én szoktam nekik adni káposztát és margarint is..

de figyelj oda h ne adj a margarinból túl sokat,mert hasmenése is lehet,vagy görcs.

elég neki 3 szelet

2009. dec. 1. 19:07
 4/25 anonim ***** válasza:

Ehet nyugodtan, csak elegendő széna mellett, mert az kell a kis beleibe.

A miink mindig evett, szerette az egyikük. a káposztát mindkettő.

2009. dec. 1. 19:09
 5/25 anonim ***** válasza:
Főleg a margarinnal vigyázz :)
2009. dec. 1. 19:10
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Narancsot és mandarint is ehet. Kb. 1 órája adtam a két tengerimalacomnak 1-1 fél mandarint. Elrohantak vele a terrárium sarkába :)
2009. dec. 1. 19:15
 7/25 anonim ***** válasza:
Mért ne ehetne?
2009. dec. 1. 19:20
 8/25 anonim ***** válasza:
"Ettem mandarint, és látta, és kért.." ez aranyos lehetett:)Egy kis vitamin neki se árt..;)
2009. dec. 1. 19:20
 9/25 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert nem ehet dolgokat, pl burgonya, mert meghalhat tőle...
2009. dec. 1. 19:25
 10/25 anonim ***** válasza:
79%

A tengerimalac által leggyakrabban fogyasztott zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök a következők:

- sárgarépa (ha bió-termék, egy kisebb darab akár minden nap adható), és levele, uborka, kapor levele, petrezselyem (fehérrépa) és levele***, karalábé*, karalábé levele, karfiol*, karfiol levele, spárgakel* (brokkoli), spárgakel levele, zöldsaláta**, spenót***, zeller levele****, takarmányrépa és levele, paradicsom, paprika, alma, pasztinák (paszternák), cseresznye, őszibarack, szőlő, szilva, mandarin, narancs, banán, kivi, görögdinnye, zsenge kukoricabajusz, a kukoricacső zsenge héja, a kukorica zöld levele, spárga, sütőtök, gyenge zöldborsó (hüvelyestől), cékla, padlizsán, retek levele, mustár levele, cikória levele stb.

- Megjegyzés:

* Nagyobb adagban puffadást okozhat, ezért csak kis mennyiségben és ritkábban adjuk.

** Gyakori fogyasztása káros a vesékre. Biótermékként vásárolt saláta kis (!) mennyiségben adható, de a biztonság kedvéért (!) ilyenkor is csak a belső levelekből adjunk. A külső leveleket távolítsuk el, mert ezekről általában elmondható, hogy nitráttartalmuk a belső levelekhez viszonyítva magasabb. Bizonytalan forrásból ne adjunk, mert a saláta olyan termék, mely a leggyakrabban tartalmaz(hat) határérték feletti szermaradvány-mennyiséget, ami általában, de különösképpen kölykök és vemhes nőstények esetében, nagyon veszélyes. A jégsalátát (jéghegy salátát), ha lehet, mellőzük, mert hasmenést okozhat.

*** Oxalátban gazdag, elősegítheti a vesekövek kialakulását, ezért ne adjunk nagy mennyiségben.

**** Fokozatosan vezetjük be az étrendjébe, először kisebb adagokban. A vastag szárát eldobjuk, mert nehezen emészthető.

A tengerimalacot elsősorban zöldfélékkel, zöldségekkel kínáljuk meg. Étrendjében a gyümölcs csak kisebb arányban szerepeljen.

A gyümölcsökből távolítsuk el a magvakat. A narancsot és a mandarint szeleteljük fel úgy, hogy a hártyát vágjuk át. Így a tengerimalac könnyebben jut a húsos részhez, és akár újdonságként is hamarabb elfogadja.

2009. dec. 1. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!