Az állatkereskedésben lehet kapni faforgácsot, azt is lehet alá tenni, kb ujnyi vastagságban. Egy kis tálkában mindig legyen neki friss víz, egy fadarab amivel tudja a fogát koptatni, az fontos. De az állatkereskedésben van hörcsög eledel is, meg elmondanak mindent neked, hogy hogyan kell tartani.
Szia! Én tanácsolom neked, hogy ne akváriumban tartsd, hanem ketrecben, az nem annyira kényelmetlen nekik. Arra tudsz itatót szerelni, és akkor mindig lesz tiszta vizük, annyit isznak, amennyit szeretnének, azt hetente, kéthetente érdemes cserélni. Alájuk forgácsot rakj, én vegyíteni szoktam állatboltban kapható fűkeverékkel, így nem annyira túrják szét a forgácsot. Kaját kapsz a boltban, vitaminosat vegyél nekik. Táplálékkiegészítőnek lisztkukacot vagy sajtot adj nekik, ez fehérje. Fadarab helyett vegyél nekik fogkoptatót, abból is vitaminosat. Ha még bármi kérdésed van, írj nyugodtan, gyakorlott vagyok, és a barátaim is, tudunk segíteni.
2009. nov. 29. 18:12
4/14 anonim válasza:
Előző vagyok, takarítani hetente takaríts, illetve én minden este ki szoktam venni őket a szobámba szaladgálni, de előtte elbarikádozom azokat a helyeket, ahonnan nehéz őket kiszedni, ha esetleg elbújnak.
2009. nov. 29. 18:13
5/14 anonim válasza:
Már megint én, tök jó lenne egy hozzászólás szerkesztő gomb. Vegyél még nekik kis faházikót, abba vattát rakj, abban imádnak aludni. Illetve mókuskereket, ha ketrecet veszel, akkor ketrecre szerelhető kereket, sokkal jobban szeretik az enyémek. Rakhatsz még be nekik wc-papír gurigát, abban is szeretnek szaladgálni.
2009. nov. 29. 18:15
6/14 anonim válasza:
ha 2 db hörit kapsz akkor nagyon figyeld őket mert összevetekednek vagy megeszik egymást szerintem inkább vegyél 1 db mert tényleg az erősebb megeszi a gyengébbet ez igaz hidd el
2009. nov. 29. 18:28
7/14 anonim válasza:
18:28-nak igaza van enyémek is összeverekedtek és az egyik kikaparta a másik szemét és vak lett utána rá egy hétre megette a hörcsög a vakhörcsögöt szóval tiszta horror volt a hörcsögök nem társas állatkák a természetben is csak párosodnak utána szülnek és egyedül élnek de ha akarod hogy legyenek kishörcsögök akkor a fiút néha tedd a lányhoz de tardsd őket külön amikor nem figyelsz rájuk és ha szül a höri akkor ne érj hozzá a kicsikhez mert akkor az anya megeszi őket és az apa is legyen külön mert ő is megeszi őket vigyázz ez igaz
2009. nov. 29. 18:38
8/14 anonim válasza:
Az vagyok, aki 3 kommentet is írt. Dehogy eszi meg. A fiú-lányt kapsz, akkor párosodnak sajnos. De ha két egyneműt, akkor ha azok születésük óta együtt vannak, akkor nem fogják bántani egymást. Eleinte figyelj, ha jól megvannak, később sem lesz gond. Nem minden alkalommal ölik meg egymást. Adtam örökbe két kislány testvért, a mai napig nincs velük gond.
2009. nov. 29. 18:40
9/14 anonim válasza:
Két hörcsög nem jó. Ha ellenkező neműek, szaporodnak, ha egyneműek, akkor kinyírják egymást. Tapasztalat, nekem két srácom volt, a kisebb elég hamar eltávozott az örök hörcsögmezőkre. Talán két nősténnyel jobban jársz, de az se tuti... A többi fontosat már leírták előttem. :)
2009. nov. 29. 18:41
10/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat mindenkinek :)
gondolkoztam sokat hogy akkor 1 vagy 2,de attol félek,ha 2 srác lesz akkor dominanciára törekednek és nem férnek meg.Egyébként akkor ha születésüktől fogva együtt vannak akkor nem csinálják?(ja am én döntöm el hogy milyet kérek még nem fialtak)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!