érdemes így (egy) tengerimalacot tartanom?
szeretnék egy tengerimalacot tudom, hogy társas állat, de most csak egyet szeretnék tartani mert már vannak hörcsögök és még 1 állat fér bele abba, hogy ha probléma lesz nyugodtan kitudjam fizetni az állatorvost.
A GOND AZ, hogy 24 órát dolgozom utána 2 napot otthon vagyok, így sokszor egy egész napig senki sem tudna foglalkozni a cocával.
Ha a malac egy-másfél napig nem eszik, elkezd felborulni az emésztőrendszere. Tehát már a 24 óra is határeset, persze valamennyi kaját hagysz ott neki, amikor elindulsz. Sajnos ők nem tudnak úgy betárazni, mint a hörcsögök, ha sokat teszel be nekik, akkor meg befalják mindet, és az se jó.
Így ha bezabál és egyedül van, akkor még nem is rohangászik, és hízni fog.
az etetéssel nem lenne probléma van nagyon jó tengerimalac önetetőm, a hímek külön ketrecekbe voltak régen ők sem ettek többet sem kevesebbet a kelleténél, az itatókat meg nem 1 nap alatt issza ki.
itt csak az lenne a probléma hogy heti 2 - 3 alkalommal 24 órát egyedül lenne, a napi zöldség-gyümölcsöt is megkapná mert reggel 6ra megyek dolgozni más nap reggel 6ig viszont foglalkozni addig senki sem tudna vele..
szóval lennének neki napok mikor egyedül van mert a nagymamám velem él ő meg nem fogja dédelgetni ha kell eteti itatja de nem nyúlna be hozzá más miatt..
Szerintem egyelőre felejtsd el és nem bántásból írom :)
Ha úgy adódik hogy a hörik jobb létre szenderülnek és elférne 2 coca, akkor esetleg, de nekik nagyon fontos hogy meg legyen a napi rutin :) Igazából az összes szociális és emberhez kötődő állatnak ez fontos :) A patkányaim pl teljesen ki vannak ha felborul a napi menetrendünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!