Hogy érdemes venni? Mikor kicsi vagy nagy? És Miskolcon hol lehetne venni jó áron jó tengerimalacot? és milyen kiegészitőket kellene hozzá venni?
Ha kicsinek veszed, akkor abban az a szép, hogy te neveled, könnyen hozzád szokik.
A nagyok is hamar megszokják az embert, de ha állatkereskedésben veszed, előfordulhat olyan, hogy egyik másik hordoz magában valami rossz szokást (verekedős, harapós, félénk) de ezeket ki lehet nevelni belőlük, csak idő és türelem kell hozzá :)
Ami kell hozzá, egy jó nagy ketrec, lehetőleg jó magasított tálca résszel, mert lökött kis állatok ezek a malacok, és szeretik szét dózerrolni a forgácsot. Vagy ti is megmagasíthatjátok vékonyabb plexi lemezzel.
Nálam a malac ház úgy nézett ki, hogy volt a ketrecben egy háza (lehetőleg jó kemény fából legyen, mert imádnak rágcsálni), itatója, és állandóan volt neki beszórva fél dió a héjában, mert azokkal imádott játszani. Én meg este imádtam őt nagyon, mikor végig zörögte az éjszakát a dióival. Ha kivettem, akkor meg sípolt egész éjjel.
Tehetsz be faágat. Én almafa agákat húztam keresztül kasul a ketrec rácsain, és azokon akrobatikázott, meg rágcsálta. De szépiát is tehetsz neki, azt is elrágcsálja.
Lényeg, hogy legyen mindig valami kemény dolog amit rágicsálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!