Sebek a tengerimalacon, mi lehet?
Van egy kis tengerimalacom most kb 5 hetes, az állatkereskedésben nagyon rosszul volt tartva szóval idő előtt elhoztam.3-4 napja először a hasán jelent meg egy seb.. aztán az orrán és most már a feje búbján is van, terjed és nagyon gyorsan nő is, voltam már állatorvosnál vele de az a baj, hogy nem sűrűn találkoznak tengerimalaccal így nagyon nem tudott semmi okosat mondani vagy inkább túl sok okosat mondott, felsorolt 4 dolgot h mi is lehet a gond de ebből csak az egyik verzióra kezdtük el kezelni.. a kezelés óta még egy seb előjött és a régi is nő. ( verziók: rüh, gomba, forgács allergia, fertőzött forgács) most kenem egy kenőccsel de azt olvastam ha pl Rühvel kezelem és gombás akkor az a gombák táptalaja és fordítva... esetleg valakinek tapasztalat?? mi lehet????
( A sebek: a legelső a hasán igazából nem sebes csak egy kis kopasz folt, a fején a szeme mellet egy picike hámlásnak indult aztán másnap már láttam a varrt és azóta egyre nagyobb a seb, a feje búbján szintén egy negyed körömhegynyi kis bizba*znak indul de 2 nap alatt már simán látható sebbé alakult. A malac kedélye egyébként nem utal betegségre, nem levert nem étvágytalan )
Kérlek akinek ismerős vagy találkozott már ilyennel az írjon.Előre is köszönöm.
Rühes szerintem,de googlén próbáltál már utánna nézni? Keress fórumokat,kérj segítséget több helyen is vagy esetleg keress támákat ilyen címszóval hogy:Beteg tengerimalac,rühes tengerimalac stb...
1 órát rászánsz a kutatásra talán okosabb is leszel :)
Sokat segítene egy-két kép.
Most milyen kenőccsel kened?
Vegyél Cebion cseppet a gyógyszertárban, abból tegyél naponta 4-5 cseppet a kajájára és nézd, hogy meg is egye! Ez C vitamin, akár melyik fajta élősködő okozza a bajt, mindegyik esetben kell a plusz C vitamin.
Leírás alapján leginkább gombára gyanakszom.
Nem lehet, hogy a hasán csak a csecsei vagy a köldöke körül nincs szőr? Mert az gyakori és normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!