Mire kell odafigyelni egy görénynél?
Olvass el csomó cikket mielőtt veszel egyet. Kezdheted ezzel is:
Jaa az más! Bocsi. (Akkor félre értettem a kérdést csak egyre több olyan ember ír ki kérdést akinek fogalma sincs az állatfajról csak szeretni.)
Én egy "szobában" tartom,ilyen garázsszerűség csak kisebb, de beengedem a házba meg ki is szoktam vinni a kertbe.
Kint pórázzal, kivéve, ha elég nagy, biztosan elkerített részt tudsz neki biztosítasni, vagy végig vele vagy és erősen figyelsz. (Az enyém kibújt a hámból a főút mellett, nem volt semmi mutatvány elkapni, de nem lehetetlen.)
Kint lehet tartani, de kell nekik ketrec vagy kennel, búvóhely, némi meleg stb. Itt van egy tapasztalat:
(Személyes véleményem, hogy egyedüli görényt kint tartani nem érdemes, csak többet. Együtt alszanak és melegítik egymást.)
Bár mi bent tartjuk a szobában, van ketrece. Felügyelet nékül szabadon lehet engedni, csak nem garantált, hogy utána a szoba egyben marad. Így akkor van kint, mikor mi is otthon vagyunk.
Hím és nőstény... mindegy. Nőstényt mindenképpen ivartalanítani kell (túltüzelés), hímet, ha kint tartod, és nem zavar a szag, nem feltétlenül. Bár nem fog tetszeni neked (tényleg büdös és teljesen más, olajos tapintású a szőre is). A lányok aktívabbak, a fiúk lustábbak általában.
Sétáltatni lehet. Attól függ, hogy tartod, ha egész nap rohangálhat a kertben, nem fog akarni sétálni. Ha egész nap egy ketrecben ücsörög, menni fog, mint aki megőrült. Nem "kell" semennyit, ha eleget tud mozogni.
Alapvetően a görénysétáltatás úgy megy, hogy ráteszed a hámot, elrángatod valahová, majd megpróbálod leimádkozni a földre. Rohan két kört, felkéredzkedik, le akar menni, rohan két kört, megint utazik kicsit a kezedben, és így tovább. Ha sokat volt kint, inkább utazik. Állítólag annyira le tudja magát fárasztani, hogy elalszik, de a mienk négy óra futkározás után sem volt hajlandó erre (viszont ahogy felértünk, elaludt).
1. vagyok.
Volt egy felesleges szoba és berendeztem neki. Nem tud semmit tönkre tenni,igazából olyan mint egy nagy ketrec ezért nincs külön ketrece. Csak akkor engedem ki mikor ot vagyok. Amúgy az utolsó szerintem leírt mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!