Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi a legjobb egércsali?

Mi a legjobb egércsali?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Amennyire lehetett, átolvastam az ezzel kapcsolatos kérdéseket, bár valamitől nem sokat találtam, így megpróbálkozom egy kérdéssel.

Én nagyon sajnálom ezeket a kis állatkákat, de a párom nagyon fél tőlük. Tegnap este találkoztam eggyel a fürdőszobában, aztán a konyhában is hallottam, hogy akció van. A szobában is láttam, amint éjjel elosont az ajtó előtt. Ugyan elképzelhető, hogy egyetlen példányról van szó, de akkor ilyen bátor és szemtelen példánnyal még nem találkoztam. Hajlok arra, hogy többen vannak.

Vannak kis csapdáink, ki is pakoltam az éjszaka négy darabot, de egyik sem csábította őket. Kis szalámi darabkát tettem bele. Ma a párom egész napos szolgálatban van, így holnap délig kellene eredményt elérnem. Mit szeretnek a legjobban?

Ami per pillanat itthon található, és feltételezem, hogy szeretik: kukoricaliszt, tökmag és napraforgómag (mindkettő pörkölt, sózott, esetleg kibontom nekik), sajt, sonka, füstölt szalonna, kenyér, csoki.

Előre is köszönök minden javaslatot!

2009. nov. 24. 13:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

13:59

Szalonna: pipa!:)

Még várok továbbiakat is!:)

2009. nov. 24. 14:11
 12/18 anonim ***** válasza:
55%
Bevált egércsapda: egy lejárt újságot teríts ki olyan nagyra, amekkorára csak tudsz. Kenj rá speciális egérfogó ragasztót, és tegyél rá 2-3 darab elfelezett diót. Nekünk bevált, a nagymamám peléket fogott vele (meg engem, amikor belenyúltam..jujj! :D )
2009. nov. 24. 14:49
 13/18 Salx Narval ***** válasza:
Nálunk a szalonna és a dió vált be.
2009. nov. 25. 10:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére van olcsó és zöld megoldás a kis sajtpusztítók ellen, ez pedig a borsmenta olaj. Ha ezt a könnyen beszerezhető folyadékot kis vattalabdákra öntjük, és a stratégiailag fontos pontokra helyezzük, véget vethetünk az egerek látogatásainak. A rágcsálók ugyanis irtóznak a menta szagától, és el fogják kerülni - mindenáron. Pár ilyen labdacs a konyhába és a kamrába és megoldottuk a problémát.
2011. máj. 18. 10:30
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni! :)
2011. máj. 19. 10:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekünk a mortadella (párizsi) kocka a csali. Nagyon jól bevált.
2018. jan. 14. 14:41
 17/18 anonim válasza:
Nálunk a szalonna sose jött be, egyszer se érdekelte őket. A sajtot egyszer leette róla valamelyik spionképzős, de két nap múlva a következőt úgy fogtuk meg vele, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
2019. júl. 10. 14:20
 18/18 anonim válasza:
Pár db sárga édesburgonyat készíts oda, amelyiket megrágja az a nyerő. Abból vágj egy friss nedves kockát élve fogó csapdába. Fél óránként volt benne. Ragacson ugyan ez oda nem mennek. Dió, sajt, édes illatos csalik nem... Egyedül az édesburgonya.
2022. máj. 30. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!