Tengerimalac kézhez szoktatás?
Figyelt kérdés
Már lassan 1,5 hónapja van velem a malacom, de még mindig fél tőlem. Pedig foglalkozom vele nem keveset, nyugodtan járok a szobában, hangos zajokat is kiiktattam. 1. héten békén volt hagyva, utána is csak óvatosan simogatva kivéve nem. Házikó nincs betéve még, csak letakartam a ketrec felét. Valami rosszul csinálok?2013. dec. 5. 11:02
1/6 anonim válasza:
Tengerimalacok parázósak, hisz zsákmányállatok, rosszul is látnak emellett. Ne hajolj fölé, de társ is jó lenne neki. A varázsszó pedig a kaja, adj neki kézből répát és hasonlókat.
2/6 A kérdező kommentje:
Kézből etetéssel nincs gond, amint meglátja a kezemben a zacsit már ott is van a ketrec szélénél és nyújtogatja a nyakát. Csak ah ki akarom venni akkor kezd el szaladgálni fel-alá.
2013. dec. 5. 12:13
3/6 anonim válasza:
Beszélj hozzá sokat, akkor is mikor eteted és amikor simogatod.
4/6 anonim válasza:
Amikor kiveszed, az olyan, mintha egy ragadozó kapná fel, ezért természetes, hogy nem akarja "olcsón adni az életét".
Segíthet, ha olyan a ketrec, hogy magától ki tud jönni csalogatásra. Pl. levehető a teteje, van ajtó rajta lent. Ha erre nincs lehetőség, akkor simogasd többször úgy, hogy nem veszed ki, a kezedet meg szemből és az ő magasságából közelíted felé, hogy ne ijedjen meg tőle. Aztán, ha bírja a kezed, akkor alányúlsz, és úgy veszed ki, hogy ne lógjon.
5/6 anonim válasza:
Nekem szinte ugyan ez a "bajom" 1 hónapja van velem a malcka, de még mindig fél ha kiveszem. A kajával nekem sincs bajom, sőt ha kaja van nálam akkor azt is hagyja, hogy a fejét simizzem, de ha ki akarom venni, akkor ő is elszalad. :(
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ügyelek rá hogy csakis szemből hogy ő is lássa úgy nyúlok felé. Magától nem tud kijönni, mert elég magas a ketrec tálcája de akkor majd csinálok neki rámpát amin ki-be tud menni.
2013. dec. 6. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!