Egy ketrec 2,5cm-es rácsközzel jó egy patkánynak? Lehet egyedül tartani egy patkányt?
Túl nagy a rácsköz, 1,5 cm vagy kisebb legyen. A 2,5 cm-en könnyedén átfér, főleg, ha kölyköt veszel.
Próbáld rábeszélni a szüleidet, hogy két patkányod legyen, mert nagyon rossz neki, ha egyedül van. Szüksége van a fajtársaira, társas állatként élte túl a természetben, és ez az ösztön fogságban is működik. Ha csak egyedül tarthatsz patkányt, akkor válassz másik állatot, vagy ragaszkodj még jobban hozzá, és győzd meg a szüleidet, hogy igenis kéne neki a társ... Nem esznek sokat akkor sem, ha ketten vannak, nem kerül különösebben többe a 2 patkány sem, mint az 1.
Az, hogy mit olvasol itt másoktól, nem mindig pontos, van egy csomó ember, aki hülyeségeket beszél vagy nem is ért az adott témához. Itt gyakorikérdéseken is egy csomóan írják, hogy ők két hörcsögöt tartanak egy ketrecben, és nincs semmi bajuk, aztán meg jönnek a kérdések, hogy az egyik hörcsögöm kinyírta a másikat, mit csináltam rosszul...
4 óra foglalkozás bőven elég, ha kettő vagy több patkányod van, de ha egyedül tartod, akkor édes kevés. Magányos patkánynak úgy 20 óra társaság kéne, és azt mind neked kell betöltened...
Bármilyen korú patkánnyal alakulhat ki szoros kötelék, az 5 hónapos még fiatal, vele főleg. Az átlag életkoruk 2-3 év, sajnos nem hosszú életűek.
nekem is van patkányom egy lány de nem depis így csak jobban
ragaszkodik hozzám.És azon simán kifér.és egy patkány 1-2-3 évig él.és azt nem tudom szerintem igen(az 5 hónapos patkányra válaszolok most) mert az enyém 6 hetes kora óta megvan.Szerintem a patkány a legjobb háziállat a rágcsálok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!