Tarthatok-e csincsillát?
Apám, túlbonyolítjátok a dolgokat!
Kaja: Akár 3 napra elegendőt is adhatsz neki, úgyis csak annyit eszik, amennyi jólesik neki (az enyém így tesz). Pohárból is tud inni, sőt, jobban szeret, mint abból a vacak itatóból, amelyikből alig jön víz. Ha mégsincs elég kajája, túléli. Sajnos nekem is volt, mikor nem tudtam venni, akkor adtam neki otthon lévő gyógynövényekből keveréket vagy almát, gyermekláncfüvet stb.
Fürdés: Ha 2 hétig nem fürdik, akkor se lesz semmi baja, csak a szőrén látszik meg, hogy zsíros kezd lenni, meg a fülére kívül rátapad a kosz, de ez szépen letisztul, amint tudod megint fürdetni.
Csincsi már 5 éve velem van, sokmindent megélt már, legutóbb 1 éven belül 5 költözést is, bár a 4-nél, mikor már fél hónapja laktam ott és végül kiengedtem (mert az nem éppen csincsillabiztos hely volt) akkor sokkot kapott. Minden egyéb helyet szeretett. Volt, hogy fél évig nem volt kiengedve, mert nem volt hova. Semmi baja nem lett. Foglalkozni kell vele, ha nem tudod kiengedni, megszokja, de ha kiengeded, utána követeli :) Mostanában szerencsére minden nap ki tudom engedni, előszeretettel hálálja meg a szokásos rosszalkodásaival, de hát őket így kell szeretni :) Ja és nem te választod az állatot! Ő választ téged.
nem zavarja őket ha két hétig nem engeded ki amugy mivel 2en vannak nem lesz depis
és igazábol víz sem kell nekik ha jó sok gyümölcsöt adsz nekik
Az utolsó válaszolónak: Víz kell neki, nyers gyümölcs zöldség viszont nagyon kevés, és csak ritkán. Hasmenést okoz, és elpusztulhat.
A miénk augusztus eleje óta nem fürdött, orvosi utasításra, lábtörés miatt. Sokat fésülöm, de látszik rajta a fürdés és a vakarózás hiánya. Baja nincs, de eléggé le van törve. Ha napokig nem is lát téged, valószínűleg sokkal lassabban is fog megszokni, vagy kötődni hozzád. De ha tudsz neki elég ennivalót, szénát és vizet(úgy, hogy biztosan ne borogassák fel, vagy koszolják be) betenni, nem hiszem hogy baja lenne. Amit még figyelembe kell venned, hogy a melegben hőgutát kaphatnak! Tehát ha azt is meg tudod oldani, hogy a hőmérséklet ne menjen 25-26 fok fölé mikor nem vagy otthon, akkor sem ha kint 40 fok van, akkor el lesznek. Depisek nem lesznek, mert nem lesznek egyedül, ott lesz a társuk. Remélem tudtam segíteni. Azért jól gondold át! Ha mondjuk eltöri a lábát a ketrecben ugrálva és csak három nap múlva veszed észre.....(szintén saját tapasztalat sajnos..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!