Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tarthatok-e csincsillát?

JP012 kérdése:

Tarthatok-e csincsillát?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék pár olyan embertől tanácsot kapni aki már tapasztalt. Mindent amit csak lehet elolvastam a Csincsillákról ugyanis szeretnék két kis aranyost. Nekem az az egyetlen problémám, hogy kollégista vagyok, mondjuk meg tudom oldani ha nagyon szükséges, hogy a 4 napból amikor nem vagyok itthon ( hétfő, kedd, szerda, csütörtök) hazajöjjek, de arra gondoltam, hogy lehet ez is kevés lenne nekik. Hétvégén mindig velük lennék, de van ez a 4 nap ugye, és attól félek, hogy ha négy napig nem vagyok velük akkor bedepiznek. mit gondoltok? bevállalhatom őket?

2013. okt. 5. 21:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Tarthatsz, de arra készülj fel, hogy elég büdöset tud csinálni, ha nem takarítod rendszeresen, és kivenni sem érdemes, mert egy perc alatt teleszarja az öledet. Gyakorlatilag másodpercenként kiszarik egy bogyót, egyszer vedd kézbe, egyből el fog menni tőle a kedved.
2013. okt. 5. 21:28
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, de szerintem ez természetes, mint általában, és minden kisállat után kell takarítani, szóval majd remélem megbirkózom vele :) azt olvastam elég hetente egyszer takarítani, nem elég?
2013. okt. 6. 08:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszolónak üzenném hogy most csincsilláról van szó és nem egy hörcsögről.Abban igaza van hogy sokat kakil de ott a seprű porszívó stb.Igaz hogy egy tündéri állatról van szó (nekem is van 2)de naponta ki kell engedni félórára és naponta a porfürdő se maradhat el.Azt nem hinném hogy bedepiznének de szerintem a csincsilla nem neked való lenne már azért is mert elég költséges a tartása.Azt ajánlanám hogy gondold át még egyszer.
2013. okt. 6. 09:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítségeket. Valahol meg azt olvastam h nem kell mindennap fürdetni őket, mert kiszárad a bőrük :/ ezért is gondoltam, hogy írok, mivel mindenhol mást olvasok.. Szóval akkor baj lenne ha mondjuk 3 nap kimaradna nekik a hétből? nem folyamatosan, de kb 3 nap.
2013. okt. 6. 10:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát bevallom én egy napra szoktam őket magukra hagyni de ellátás szempontjából a 3 nap nagyon rossz mivel naponta kell szénát adni nekik szóval ez kicsit húzos lenne de én a helyedben más állaton gondolkoznék kb. ennyit tudtam segíteni sajnálom :/
2013. okt. 7. 18:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem, de az étel az meg lenne oldva, van aki adna nekik enni, meg ha úgy alakul akkor 2 napra elegendő ételt adok, de inkább a kiengedésre gondoltam. Hogy azzal mi lenne a helyzet? és mi van ha nem mindennap engedem ki őket?
2013. okt. 9. 10:02
 7/11 anonim válasza:

Apám, túlbonyolítjátok a dolgokat!

Kaja: Akár 3 napra elegendőt is adhatsz neki, úgyis csak annyit eszik, amennyi jólesik neki (az enyém így tesz). Pohárból is tud inni, sőt, jobban szeret, mint abból a vacak itatóból, amelyikből alig jön víz. Ha mégsincs elég kajája, túléli. Sajnos nekem is volt, mikor nem tudtam venni, akkor adtam neki otthon lévő gyógynövényekből keveréket vagy almát, gyermekláncfüvet stb.

Fürdés: Ha 2 hétig nem fürdik, akkor se lesz semmi baja, csak a szőrén látszik meg, hogy zsíros kezd lenni, meg a fülére kívül rátapad a kosz, de ez szépen letisztul, amint tudod megint fürdetni.

Csincsi már 5 éve velem van, sokmindent megélt már, legutóbb 1 éven belül 5 költözést is, bár a 4-nél, mikor már fél hónapja laktam ott és végül kiengedtem (mert az nem éppen csincsillabiztos hely volt) akkor sokkot kapott. Minden egyéb helyet szeretett. Volt, hogy fél évig nem volt kiengedve, mert nem volt hova. Semmi baja nem lett. Foglalkozni kell vele, ha nem tudod kiengedni, megszokja, de ha kiengeded, utána követeli :) Mostanában szerencsére minden nap ki tudom engedni, előszeretettel hálálja meg a szokásos rosszalkodásaival, de hát őket így kell szeretni :) Ja és nem te választod az állatot! Ő választ téged.

2013. okt. 11. 10:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolsó hozzászólónak,végre valaki aki bátorságot öntött belém ezzel kapcsolatba. na ilyesmire gondoltam, h milyen reakciójuk van ezzel-azzal kapcsolatba, ezt tényleg köszönöm :DDD
2013. okt. 11. 17:12
 9/11 anonim válasza:

nem zavarja őket ha két hétig nem engeded ki amugy mivel 2en vannak nem lesz depis

és igazábol víz sem kell nekik ha jó sok gyümölcsöt adsz nekik

2013. okt. 16. 23:16
 10/11 Emese21 válasza:

Az utolsó válaszolónak: Víz kell neki, nyers gyümölcs zöldség viszont nagyon kevés, és csak ritkán. Hasmenést okoz, és elpusztulhat.

A miénk augusztus eleje óta nem fürdött, orvosi utasításra, lábtörés miatt. Sokat fésülöm, de látszik rajta a fürdés és a vakarózás hiánya. Baja nincs, de eléggé le van törve. Ha napokig nem is lát téged, valószínűleg sokkal lassabban is fog megszokni, vagy kötődni hozzád. De ha tudsz neki elég ennivalót, szénát és vizet(úgy, hogy biztosan ne borogassák fel, vagy koszolják be) betenni, nem hiszem hogy baja lenne. Amit még figyelembe kell venned, hogy a melegben hőgutát kaphatnak! Tehát ha azt is meg tudod oldani, hogy a hőmérséklet ne menjen 25-26 fok fölé mikor nem vagy otthon, akkor sem ha kint 40 fok van, akkor el lesznek. Depisek nem lesznek, mert nem lesznek egyedül, ott lesz a társuk. Remélem tudtam segíteni. Azért jól gondold át! Ha mondjuk eltöri a lábát a ketrecben ugrálva és csak három nap múlva veszed észre.....(szintén saját tapasztalat sajnos..)

2013. okt. 30. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!