Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ilyen agresszív a lány...

Miért ilyen agresszív a lány törpenyuszim? Ötlet, tapasztalat? Tovább lent.

Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű törpenyuszim, aki lassan fél éves lesz és kb. másfél hónapja teljesen agresszívvá vált. Nyaraláson voltunk a párommal és a pár nap alatt az anyósom vigyázott rá, aki foglalkozott vele, szeretgette, mint mi! Mikor hazatértünk azóta teljesen megváltozott! Engem úgy érzem kifejezetten utál, állandóan morog rám, karmol...Már ott tartunk, ha kiveszem, támad, harap, mar és folyamatosan morog. Beszélek hozzá, simogatom, adok neki a kedvenc kajcsijából, amit már nem fogad el, és annyira ver a szíve és szuszog, néha nagyon ijesztő, mert iszonyatosan féltem! Valamint, ha a lakásban van, képtelenség megfogni, erre is valami trükköt mondanátok? Már a kaja sem válik be... Teljesen elvagyok keseredve, ivarérett lett és azért ilyen?? Az ivartalanítását viszont ellenzem. Valami ötlet valakinek? Tapasztalat?

2013. okt. 4. 16:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
moss át mindent ecetes vízzel, mosogató szerrel és forróvízzel azt a szőnyeget meg dobd ki, ha egyszer rápisilt érzi a szagát rajta.. esetleg vegyél neki másik wc.t és tedd a két helyre ahol pisil és ahova többet megy azt hagyd ott, de csak az egyikre szoktasd, szóval hogy ha a kettőből egyre sem akkor a zsepit oda tedd ahova eddig is gyakrabban járt és 1,5-2 hét múlva vedd ki azt amelyiket nem használja, a házikót is vedd ki ha nem kell neki akkor nem kell, az is lehet hogy az egyiket így is csak alvásra fogja használni akkor törődj bele, akkor lesz egy alvós wc meg egy pisilős wc.. sztem az ivartalanítás még így is megoldás lenne hisz össze van zavarodva össze vissza jelölgeti a saját területét, fontold meg ha van rá pénz akkor keress egy jó dokit és hajrá
2013. okt. 22. 23:29
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!!! Holnap áttakarítok mindent, kiveszem a szőnyeget is és teszek be másat! A két wc, sajnos nem kivitelezhető, mert most nem tudok Miskolcra menni másikat venni, valami más tárgy kellene wc helyett, de micsoda?? Egy nagy kerek virágalátét? Ivartalanítás meg lesz, de még várok vele addig, amíg nem gyűlik össze a pénz és felveszem a kapcsolatot egy normális dokival... Egyébként az ágyamra is felszokott ugrani, és mindig az én helyemre pisil, a pároméra nem...Erről sem tudjuk leszoktatni, pedig picit már a fenekére is csaptam, meg folyamatosan beszélek hozzá, de annyira látszik, h hülyének néz!!!Szóval minden nap ágytakarót mosok...mert állandóan feljön és előadja magát :D
2013. okt. 23. 22:44
 23/25 anonim ***** válasza:

azért mert te vagy a veszélyes másik nőstény és védi a területét, sokszor olvastam már hogy lány nyuszik a "bak" ágyneműt nem pisilték le csak a "nőstényt", szóval ez egy tipikus viselkedési forma, nem szabad felengedni ez az egyetlen megoldás, nekem bak nyuszim van régen nagyon sokszor lepisilte az ágyamat de mióta szerelmes belém nem tesz ilyet :))

a másik wc lehet egy diszperzites vödör elvágva, úgy hogy a hát része magas legyen, bár nem tudom a nőstény hogy pisil, mert a bakok eléggé hátra és felfelé pisilnek, meg is jártam mert először csak egy tálca volt a wc-je :) de a lényeg hogy kényelmesen beleférjen, ne lógjon le a popója :)

a fenékére én is szoktam ütni mikor rosszat csinál de általában én is hülyénk vagyok nézve, vagy inkább az a tekintet hogy én mit tettem, én nem tettem semmi rosszat neked ajándék .. :DDD

sajnos tényleg van akinek a nyuszija nem változik meg mikor ivaros lesz és van akinek igen én megúsztam a lábam molesztálásával, de van fiú nyuszi aki agresszív lesz morog harap amint a ketrecébe nyúlsz :( remélem minél hamarabb meg lesz a pénz és a jó doki és addig is kitartás egy nyuszihoz rengeteg és még annál is több türelem kell :)

2013. okt. 24. 10:32
 24/25 A kérdező kommentje:
Óhhh, hálás köszönet, hogy minden kérdésemre, olyan frappáns válaszokat tudsz adni! Amúgy a nyuszimra térve, ő ugye lány, de szerintem a páromba szerelmes, velem agresszív, vele nem...Hogy lehet ezt a legjobban észrevenni? Te hogy vetted észre a fiú nyuszidon?? Ma kihypoztam mindent, nagytakarítás volt, kapott egy új szőnyeget, de a wc még egy maradt, de most beletettem a régi szőnyege pisis darabjait...kíváncsi leszek...és visszarendeztem eredeti állapotba...de még most lett kész, úgyhogy még nem tudom mi lesz később :D
2013. okt. 24. 19:17
 25/25 anonim ***** válasza:

úgy hogy udvarol nekem éjjel nappal jön oda makog össze vissza és meg akarja hágni a lábamat, de ez szerintem csak a bakok szokása :) de most ha fekszem a kanapén akkor feljön és mellém kuporodik és ott piheg vagy esetleg a odabújik hozzám és simogatnom kell hogy ő aludjon egy kicsit :):)

nagyon szívesen válaszolok, ezek mind saját tapasztalatok és tudom hogy milyen mikor nem tudod hogy mit tegyél és látom(olvasom) hogy neked tényleg fontos a nyuszika :) azok akik úgy kezdik hogy kell nyulat nevelni mi kell neki stb ezektől falra tudok mászni, meg se próbál magán segíteni :)

2013. okt. 24. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!