Infókat+tapasztalatokat! Melyik állatot válasszam?
szülinapomra szerettem volna egy kutyát de nem lehet ezért a szüleimmel kompromisszumot kötöttünk , hogy válasszak valami pici kis állatkát és szóba jött a CSINCSILLA,a MADÁR, a PATKÁNY és a SÜNI.
A süni az biztos de mi legyen a második? Mert a patkány és a csincsilla között vacilálok... Ti szerintetek melyik a jobb? Nektek melyik van? Meg vagytok elégedve velük? Ha van akkor hátrányaik? Nekem a következő néző pontok a fontosak: Melyik foglal nagyobb helyet? Melyik Drágább? Melyik él tovább/mennyi ideig pontosan? Melyik büdösebb? Melyik igényesebb/Melyiknek drágább a tartása? Tehát a véleményetek és a tapasztalaitok érdekelnek!
Előre is nagyon köszönöm.
A szellemes poénokat (mint pl.: a google a barátod) és a bunkó megjegyzéseket kérlek szépen mellőzétek! :D Köszi :)
Én úgy gondolom, hogy biztosan az utánam levők többsége a csincsillára fog szavazni. Én a patkányt javaslom, 1: nagyon sokan vannak az állatkereskedésekben, mert senki nem szeretné őket. Az utcai patkányokról ered, hogy betegséget és fertőzéseket terjesztenek, amik az állatkereskedésben élőkre nem igaz!
2: Egy patkánynak házi jellegű játékok is kielégítők, tehát ha beraksz egy hosszabb papírgurigát, azon járni, kelni fog. Ellentétben a csincsilla nem fér be, csak a bolti, nem is biztos, hogy olcsó - játékokba.
3: Nagyon sok mindent elfogyaszt, persze nem lehet neki bármit betenni. Viszont ha veszel neki valami nekik összeállított kaját, lehet neki mást is berakni, ezért a kaja több ideig bírja.
4: A patkányok nem igazán igényes állatok. Nem kell őket fésülni, fürdetni, és könnyebb a hűtésük a nagy melegben :).
2. válaszoló vagyok
Nem, de ezek alap dolgok, az jó, ha hasznos, én szerintem patkányt válassz. Amiket leírtam, ahhoz józan ész és egy kis állatismeret kell, semmi több :)
nekem eddigi életemben 26 db tengerimalacom volt, volt, hogy egyszerre 10 is, és tuti lehetsz benne, hogy nem vinnyognak-nyávognak...tündériek:)
a süni nem tudom hogyan jön képbe, iszonyatos erős szaga van és nagyra nő...plusz vadállat, nem tudom hogy gondoltad terráriumban tartani:)
madaram is volt....hát....szépek, koszosak, hangosak, és hiába mondják pl pintyekre h nem szaporodnak fogságban...nálunk sikerült:D és nem tudod őket ölelgetni...csak vannak és nézed és ennyi.
Csincsillám is volt...én vele nem tudtam kialakítani olyan mély barátságot mint a malackákkal...
volt még tekim és hörcsögöm...a hörcsög egy kicsit izgágább mint a tengerimalac, a teki szintén csak nézhető verzió.
cicád se lehet?
nyuszi?
hát nálunk a csini 4 évig élt (de tudok 13 évesről is), vagy addig se...a hörcsög 1, a tengerimalackák változó, de az első 7 évig élt nálunk és utána még tivábbadtuk ismerősöknek (költöztünk épp). A madárkák 1-2 év.
drága: legdrágább a csini ezek közül, mind a ketrece, mind maga az állat
büdösség: a süni a nr.1 és a madarak
nagyobb hely: süni lesz a legnagyobb talán, aztán a csini.
a tartása egyiknek sem nagyon drága, egy adag forgács olyan 500 ft, egy adag eleség dettó, mellé gyümölcs-zöldség mehet, madaraknak mész kell. A mag bő két hétig vagy tovább is kitart. Almolni hetente érdemes. Csincsilla szeret homokban pancsikálni:)
én tengerimalacot mondanék!
23 L
A csincsilla igényes állat, és 18 évig is elélhet. Csak függőknek való.
Elsőre inkább a patkány, malac, höri, nyuszi a nyerő. Menjetek el tenyésztőkhöz és szimatoljatok körül! :)
Kutyapótléknak a patkány, és a nyuszi elég jó választás.
Amúgy szaga minden állati ürüléknek van. Akármit választasz, az állattartás jelentős részben takarításból áll.
És arra sincs garancia, hogy a lakótársad minden éjjel aludni fog. A patkány, höri, csincsilla pl. konkrétan éjszakai állat, a malacka inkább csak rossz alvó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!