Pár kérdés a törpenyuszik tenyésztéséről (? )
Én nem foglalkozom nyulak tenyésztésével, de olvasgattam itt a törpenyuszis kérdéseket és lehet, hogy én is beszerzek majd egyet (persze nem fogom tenyészteni, csak társ lesz). Néztem pár hirdetést és olvasgattam a nyuszkókról, de van pár kérdés a picikkel kapcsolatban amit érdemes lenne tudnom mielőtt megveszem.
1) Az oroszlánfejű és a kosorrú kölykei mindenképp foghibásak?
2) az oroszlánfejű és a holland törpe kölykei nem lesznek egészségesek?
3) miért hibásak, nem egészségesek ha különböző törpe fajtákat pároztat valaki? a keverék kutya az egészséges, a nyúl miért nem?
4) a bakok akkor is jelölgetnek a szobában hogyha amúgy szobatiszták?
Az oroszlánfejű az egy szőrzetfajta. Tehát lehet oroszlánfejű egy kosorrú és egy holland törpe is. A lényeg, hogy állófülűt és lógófülűt nem szabad pároztatni, mert akkor lesz az általad emlegetett foghiba, ami életveszélyes. Az álló és a lógófülűek fejszerkezete teljesen más, ezért alakulhat ki ez a betegség. A keverék kutya sem mindig egészséges, ez egy tévhit, de pl. próbálj meg összerakni egy csivavát egy bernáthegyivel...
A bakok pedig jelölgethetnek, így jelölik meg a területüket, de egy ivartalanítás ezen nagymértékben javít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!