Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A degum epilepsziás?

A degum epilepsziás?

Figyelt kérdés

Este felkeltem megnézni őket és láttam, hogy rángatózik és nem tud felállni. A kezembe vettem és simiztem és 1 perc múlva abba hagyta a rángatózást, de utána nagyon remeget :(

Egy fél órán belül 3szor kezdett megint rángatózni...

2013. aug. 20. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül! Bár hallottam már epilepsziás deguról, de lehet az alacsony vércukor tünete is, ha nem eszik! Próbáld megetetni, ha nem szénázik, nem füvezik, akkor azonnal etetned kell porrátört, vízzel péppé kevert magas rost tartalmú táppal. (Complete, zöld rudacska...)

Utóbbi esetben más baja van, ami valószínűleg gyógyítható, de életben kell tartanod, amíg eljuttok vele egy profi dokihoz.

A Hungarovet rendelőben találsz egy nagyon ügyes, degus doktornénit. Ha őt nem tudod elérni, akkor a Pazár Péter tanítja az egyetemen a rágcsálós dokikat, tőle kérdezd meg kit ajánl.

Reméljük nem epilepszia!

2013. aug. 20. 13:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Ritka az epilepsziás degu, de a beltenyésztett példányoknál sajnos ezen sem lepődnék meg. Kalciumhiány is okozhat rángatózást, de sajnos itt mi csak találgatni tudunk, gyógyítani nem. Dokihoz vidd el mihamarabb és akkor kapja meg a megfelelő kezelést a vizsgálat után.
2013. aug. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!