Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mért viselkedik így a két fiú...

Mért viselkedik így a két fiú degum?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam két fiú degut(öt hónaposak), minden rendben volt velük. Ma reggel viszont elkezdtek furcsán viselkedni. Olyan mintha párzani akarnának, az egyik rámászott a másikra és...

Emellett a nagyobbik folyton a nemi szervét piszkálja.

Ez természetes dominancia a két fiúnál?

Szükséges, hogy szétválasszam őket? Nem akarom, hogy bármi bajuk essen.

2013. máj. 31. 12:01
 1/6 anonim válasza:
Nekem is volt 2 degum..sajnos dominánsak, addig verekedtek még az egyik meg nem adta magát és akkor a másik próbálta kiélni magát rajta..sajnos nem tudsz mit csinálni, vérükben van, vagy szerzel nekik egy-egy lány degut, vagy külön teszed őket, bár ha jól tudom az egyedüllétet nem nagyon bírják.
2013. máj. 31. 12:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Deguk már csak ilyenek, a fiúk eléggé mániásak, a másik nemétől függetlenül párzani akarnak vele általában. Lehet, hogy ez nem fog változni, de azért adj nekik egy kis időt. Ha nem szoknak össze, és nem állnak le erről a szokásukról, akkor válaszd szét őket nyugodtan. Az igaz, hogy társas lények, de ha az ember foglalkozik velük, akkor nem depiznek be. Csak akkor szorulnak társaságra, ha a gazdájuk nem foglalkozik velük. Tehát szétválasztva is tarthatod őket. Nagyon emberbarát, könnyen szelídíthető állatok, egy idő után szinte elvárják, hogy simogasd őket :)
2013. máj. 31. 12:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mindenképpen szétválasztom őket, ha így megy tovább.

Természetesen foglalkozom velük, hogy ne legyenek depressziósak ^-^

2013. máj. 31. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha új fiúk, ellenőrizd, hogy mindkettő tényleg az legyen!

Amúgy nincs vele semmi gáz.

Kamaszok, egyidősek, felnőtt nélkül maradtak, és a rangsort állítják be. Kösd le őket, hogy ne egymással foglalkozzanak. Kell nekik egy 32 centis mókuskerék, akkor lefutják a fejenkénti 10-10 kilométerüket.

Ha kinövik a kereket, kevesebbet futnak, és egymáson vezetik le a fölös energiáikat. Ezen felül csinálj nekik egy biztonságos futtatót, és pár órára ereszd őket szabadon a szobádban! Felügyelet nélkül egy másodpercre se hagyd őket! Ülj be közéjük a földre, mert a legizgisebb dolog a környéken te vagy. :)

Szétválasztani nem kell őket, még akkor se ha kergetőznek, veszekednek, szőrt tépnek. Csakis akkor ha vér folyik. (Fülcakkozás, bojt tépés, lábujj sérülés csak játszótéri balesetnek minősül, ne pánikolj! 1 perc múlva újra egymáson alszanak.)

Ha túl sok a feszültség a kiscsapatodban, akkor egy 80*80*60 centi körüli szekrény ketrecet kéne nekik építeni, rengeteg kergetőzési lehetőséggel, ágakkal, csövekkel. A kamasz degu mozgásigénye egészen elképesztő, és ha nem mozog eleget lökött lesz. :)

2013. máj. 31. 12:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Észben tartom ezeket a dolgokat. ^-^

2013. máj. 31. 13:14
 6/6 anonim válasza:
Nekem is van 2 fiú degum 2 évesek, először ezekis rámásztak egymásra, megijedtem, hogy mivan, erre kiderült, hogy nem párzanak, hanem tesók és összebújva alszanak. :)
2013. jún. 1. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!