Tengeri malac? Egyedűl?!
Tengerimalacot fogok majd venni és egyet , ( nem azért mert kínozni akarom , hanem nálunk olyan boltok vannak hogy még az eladó a tengeri malacnak se tudja a nemét , és nem szeretnék szaporulatot , van egy degúm is az is egyedül van , de nem unatkozik szerintem egész nap vele vagyunk , meg a 2 persza macskámal elvan a degú ( idomitótt macskák ) , na az lenne a kérdés hogy degú elvan a tengerimalacal ? mert a macskákal nem lenne gond szerintem , csak a degú elég rámenős fajta , és nem tudom hogy a tengeri malac azt tűri?
meg a tartásáról mondanátok pár tippet.
A 2. válaszolónak üzenném, hogy kijönnek más fajta állatokkal is, pl. a nyulakkal!
Deguval szerintem nem szerencsés tartani, mert más a két állat igénye. A nyuszi és a malac együtt oké mert hasonlóan is kell tartani őket (alom, búvóhely, magok, zöld...)
Ha szupi kereskedések lennének felétek, vagy tenyésztőtől vennél, akkor is okos dolog ha saját szemeddel is meggyőződsz arról, hogy milyen nemű az állat amit beszerzel!
Itt találsz egy nem határozót: [link]
Ha különböző korúakat szerzel még béke is lesz, és ha fiúkat, akkor nem lesznek vemhesek se...
De próbálkozhatsz egy malac-menhelyen is. Ott megoldják a házhoz szállítást is, és a nemeket tuti nem keverik össze. Profik ellenőrzik és állatorvos ivartalanítja a fickókat.
A Vasi Állatmentő Egyesületben kb. 60 malacka közül válogathatsz...
A degu-malac jó szomszédok, de egy ketrecben a malackát kb. 20 másodperc alatt kikészíti a degu, pusztán azzal, hogy annyira vágyik a malacka szeretetére. Hát még ha rossz napja van...
Malactartó infók vannak a gemon-on, és itt is: [link]
Amúgy menhelyen, tenyésztőnél meg se említsd, hogy egyedül akarod tartani, mert akkor egyáltalán nem kapsz malackát. Az állatvédelmi törvény is tiltja. Persze a boltok azt ritkán olvassák, és ott azt kapsz, amiért fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!