Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Görénynek adhatok törpehörcsögöt?

Görénynek adhatok törpehörcsögöt?

Figyelt kérdés
Ismerősömet elég rendesen átverték, lényeg az hogy egy pár hörcsögöt kaptam (fiú-lány). Persze jönnek az almok ész nélkül. A kérdés: a vadászgörényemnek adhatok hörcsög kölyköt?Ne mondjatok állatkínzónak, de megfordult a fejembe, hiszen egeret is adnak mások neki....

2013. júl. 22. 19:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ha pestiek vagytok, vigyetek be oket a Noeba, ott van ragcsalo reszleg.

De tenyleg a legegyszerubb kulon valasztani oket nemek szerint.

2013. júl. 23. 09:08
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk pestiek.
2013. júl. 23. 09:29
 13/24 anonim ***** válasza:
10%
adhatsz, élvezni fogja, ahogy kinyírja őket:)
2013. júl. 23. 13:46
 14/24 A kérdező kommentje:
Biztos kiélné az ösztöneit. Ő nem olyan szemmel nézi a hörit mint egy ember :)
2013. júl. 23. 13:53
 15/24 anonim ***** válasza:
7%

" Én sose tudnék élő állatot megetetni egy másikkal. (halak, kukacok, bogarak kivételével) " - ilyen álszent dumát! :)

Nyugodtan odaadhatod a görénynek! Még jobb végük is van, mint egy befőttesüvegben sínylődő szőrgombócnak.

2013. júl. 23. 16:52
 16/24 anonim ***** válasza:

Tényleg van, aki azért tenyészt hörcsögöt, hogy görényeket tápláljon vele (tenyésztő), és valóban "egészségesebb" az egérnél, de szerintem még ez is túl zsíros eledel állandó etetésre. Adni adhatsz, de ha nem mozogja le, neki sem tesz jót.

Más kérdés, hogy törpehörcsög... nem egy eledelegér-tenyészet, na. Elméletben hobbiállat célokra szánták. Szerinted, ismerősöd szerint jó ötlet, hogy szegény nőstény hörcsög folyamatosan potyogtatja az almokat, megállás nélkül? Nem szülőgépezet, ez le fogja rontani az immunrendszerét, korábban el fog pusztulni. Ez ugyan már nem a te felelősséged (te csak felvetettél egy ötletet a fölös szaporulat "felhasználására"), hanem az ismerősödé, de igenis válassza szét őket. Jó, persze, ketrechez ajándék voltak, ezek után nem fog rájuk költeni, mert könnyen jött, könnyen megy, de egy picit belegondolhatna a felelős állattartásba.

Tehát ha nem ez lesz a fő és állandó táplálék, persze, adhatsz neki, lehetőleg a piciket (naposhörcsög?), bár szobában, ketrecben tartott görénynél ez elhízáshoz vezethet. (Agresszívabb nem lesz, egészséges táplálék, ha normális körülmények közül jöttek, bár ahol a ketrec, az eledel és a hörcsögpár is ajándék, a gazdájuk pedig még szétválasztani sem akarja őket, én azért rákérdeznék, hogy áll külső és belső paraziták terén.)

2013. júl. 23. 17:52
 17/24 anonim ***** válasza:

Szerintem keressetek a szegeny horcsogoknek felelos, szereto gazdat, aki szetvalasztja es kulon tartja oket, mert ez igy durva.

Igaza van az utolsonak, az anya egyfolytaban ellik, a kicsik meg orokke eltunnek mellole....

Szomoru kilatasok.

2013. júl. 23. 19:37
 18/24 A kérdező kommentje:
Én senkinek sem fogok beleszólni az életbe. Magam kárán tanultam meg; azt tesz mindenki amit akar. Ilyen a természetem, majd ha szeretnének gazdát keresni nekik megteszik. Ez nem az én dolgom, mosom kezeimet.
2013. júl. 23. 20:18
 19/24 LeGrady ***** válasza:

A göri ha élő állatot kap, akkor vadabb, harapósabb, nehezebben kezelhető lesz.

A természetben ők vadászok, tehát más állatokat ölnek meg és fogyasztanak el. Csakhogy olyankor a leggyengébb, beteg, lassú állatok esnek áldozatul - részeként a természetes kiválasztódásnak.

Itthon mi csirkét adunk neki, amit nem én ölök le. Persze kényelmesebb így, attól még az a csirke is élt, és végeztek vele.

Én nehezen veszem rá magam arra, hogy kisállatokat megöljek, de ha éhes lennék vagy a görimnek nem tudnék más módon ételt adni, megtrenném - főleg a második esetben, mert én zöldségen is elvagyok :)

Szóval ha már a hörcsög apróságok étellé lesznek, jobb lenne őket gyorsan és lehetőleg fájdalommentesen megölni, és utána adni görinek. Nem egyszerre, mert az sok, lefegyasztás után felolvasztva meg már nem annyira tápláló.

2013. júl. 24. 03:52
 20/24 anonim ***** válasza:

"ilyen álszent dumát!"

Mivel én egész életemben tartottam rágcsálókat, nem tudnám őket bántani. Nem álszentségből mondom, csak nálam már kialakult egy érzelmi kötődés irántuk. Mellettük tartok teknősöket és macskát is, mégsem fordult meg a fejemben, hogy a piciket odaadjam nekik. Egyszer egy vemhes egeret kaptam és megellett. Inkább rászántam a pénzt és felneveltem őket. 4 évig éltek, nagyon boldogok és játékosak voltak. Törpehörit is tartottam. Nem tudnám elképzelni, hogy bántom őket. Soha.

2013. aug. 3. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!