Mit jelent pontosan görénybiztossá tenni egy házat? A görények mennyire jó mászók?
Ha nagyon akarja, felmászik mindenen, de a függőleges lakkozott fafelület még neki is probléma. :) De ha nem tolod a falig a komódot, és befér mögé, be fog menni, hogy beszoruljon.
Függönyön elvileg fel tud mászni, kérdés, hogy akar-e. Ágyra talán fel tud ugrani. Nálunk a fotelek tetejéről szemléli a világot, hová ugorjon (minden elég messze van ahhoz, hogy ne kockáztassa meg). A vezetékeket nem rágja, de ha bekapcsolható elosztód van, a világító gomb érdekelni fogja (megpróbálja rágcsálni is, én vagy hatszors szedtem le róla, bárhová teszem, keresi). A tapétát ellenőrizd, a legkisebb púposodás is érdekelni fogja. Nálunk már három helyen lekaparta, mert milye érdekes, mi van mögötte. Az ágy aljába is bemászott, illetve az ágy mögé. A szekrények alatt kis birodalmat rendezett be (nem tudjuk kiszedni, ezt ő is tudja). Pont ezért, ha egészben kap húst (pl. csirkenyakat), vigyázz, ne vigye magával. Ilyen helyeken fogja eldugni.
Fürdő, konyha: mi megoldottuk a problémát, nem jöhet be. De kitartóan akar. Ha belépése van, akkor fürdőben WC teteje lehajtva, mosógép becsukva, szennyes elszeparálva (de mindig ellenőrizd, nincs-e görény a mosásban). Tusfürdők, szappanok, flakonok elérhtetelen helyen. A kádba nem fog beugrani, de ha sikerül neki, visít, ha nem tud kijönni. Vegyszert ne tárolj a földön. (Tiszta olyan, mintha kisgyerek lene a lakásban, kivétel a mosás. Kisbabát ritkán kell kiszedni a mosógép dobjából.)
Konyha: a szekrények legyenek erős mágneszárasok, vagy nehezen nyithatóak. A szemetest zárd jól, többen az ajtóra szerelhető szemetest javasolják (ami ajtónyitással nyílik). A hűtő mögött ügyelj, képes bemenni, de a fűtőszál meg fogja égetni. Ha nem tudod elrekeszteni, inkább ne engedd be (nálunk ez volt a helyzet). A gáztűzhelynél szintén, beszorul, baja lehet. Kamrába, ha egy mód van, ne engedd, el nem tudom képzelni, mit rendetlenkedhet ott.
Amire még ügyelj: előszoba: cipők. Alsó polcok. Szobanövények (kiássa, megeszi - az MVK oldalán van egy jó módszer, hogyan védd a szobapálmát, egyszerű és nagyszerű). Erkély: ne essen le. Ablak: szúnyogháló nem véd, a függönyön fel tud mászni odáig. Mi, ha egyedül hagyjuk, inkább becsukjuk az ablakot.
De ahogy az első mondta: nincs görénybiztos ház. Rendkívül kreatívak.
Igen, úgy értettem. :) Valami zümmög, a görény már ugrik is.
Amit a dinnyével kapcsolatban mondtál, hasznos. A minek elég pici, dinnyét még nem adtunk neki (majd ha lesz a telken), de nagyon jó, hogy felhívtad rá a figyelmet, ügyelni fogok, ne potyogtassam a magokat. Lehet, hogy ő is imádni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!