Görény gazdik, milyenek a görények?
Egész kis korban lehet őket nevelni, úgy, hogy az orrára koppintasz amikor harapni akar. De a gazdájukat nem szokták megharapni. Barátom szüleinek volt 2 görényük. Egyébként 2 embert azok megharaptak véletlenül. A szomszéd fülén lógott az egyik és szájzárat kapott, és alig tudták leszedni onnan. Másvalakinek meg a lábujjába harapott bele, amikor ott ugrált előtte, hogy jajjaj. Lehet, hogy a göri akkor csak játszott, de kitudja. Csak picit harapott bele. Amikor kiengedték otthon a göriket, én vagy felvettem a gumicsizmát, vagy úgy ültem le a fotelba, hogy eldugtam a lábam. Nem bántottak engem, de mivel elég nagy foguk van, mindig tartottam tőlük. És az egyiknek volt egy bevett jó szokása. Barátom apjának mindig odament a kezéhez és a szőröket húzgálta a fogaival, mint egy epilálógép.
Mondjuk a durvább verzió, amit csak meséltek nekem, hogy valaki vett egy nagyon harapós görényt, aki meg is megharapta a vevőt, de utána a pasas nagyon megverte a görényt, és egy hét mulva a göri már az 5 éves gyerek nyakában volt, olyan szelíd lett, és többé nem mert harapni. Ez a megverés úgy bevésődött az emlékeibe.
Jó, hát nyilván nem így kell csinálni, hanem csak kiskorában finoman utalni rá, hogy nem jó ha harap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!