A görények pézsma szaga megfogja a bútorokat, ruhákat?
a mi görényünk esetében, igen érezni, hogy görény van a házban.
szó szerint bele ivódik mindenbe. nálunk a nappaliban van anyum görénye...hát amerre jár, mindenfelé görényszagot hagy maga után...egy időben mikor ősszel/télen sétáltattam a suliban a csajszik megjegyezték, hogy görényszagom van. pedig CSAK sétálni vittem ki, és amíg 1-2X fel kellett vennem kutyák miatt, teljesen átvette a szagot a kabátom.
aranyos állat de utálom mert gusztustalan görényszaga lesz tőle mindennek...nem véletlen tartja a mondás: "büdös, mint egy görény".
zsebev,
Én mit nem adnék érte, ha anyumnak lenne görénye... Persze talán jobb lesz majd, ha egyszer sajátom lesz. Sajnálom, hogy te nem szereted...
Visszatérve a kérdésre. Én amikor életben először találkoztam egy göris emberrel éreztem egy jellegzetes illatot (én NEM szagnak mondanám.) azt hittem valami dezodor/parfüm/tusfürdő/öblítő stb. stb. Amikor kézbe vettem a görcit akkor éreztem meg rajta, hogy belőle jön. :). Ha az ember nem ismeri és nem mondják neki, hogy görény akkor szerintem semelyik embernek nem ugrik be vagy ha rá is jön akkor is csak később. Házban nem tudom, mennyire intenzív.
Ha valakik emiatt gúnyolnák az embert az őt minősítik, de ebben az esetben lehet mondani valami kikerülő választ.
Előző vagyok,
Én nagyon szeretem a görik illatát, mindenkinek és minden állatnak van egy természetes szaga, igaz, hogy göriknek valamivel erősebb, de pézsmaillatra hasonlít leginkább ami mint tudjuk parfümökhöz gyakori alapanyag.És az a gúnyolókat minősíti, ha a göri gazdit gúnyolják (így értettem az előző talán félreérthető)
igen anyumnak ivaros hímje van de hallani se akar az ivartalanításról, mert szerinte akkor már nem lenne ugyanaz. szóval szagolhatom ezt a gusztustalan állatot...persze szerinte ez nem büdös (kár, hogy mindenki más más szerint az) és mondok jobbat, az étkező a nappaliból nyílik...szerintetek mennyire szeretem amikor pont nem takarítja ki ebéd előtt a görényét?
na de mindegy is, mert múltkor egy ivartalan állatot fogtam kézbe és annak is gusztustalan szaga volt szerintem. lehet bennem van a hiba (és mindenki másban a családtagok közül, kivéve anyut és unokanővérem akinek dual görénye van...). mások szerint meg lehet, hogy a macska vagy a hörcsög vagy épp a kutya büdös...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!