Melyiket ajánljátok és miért?
Ezek közül a patkány a legintelligensebb, ha jól bánsz vele, imádni fog. Hallottam olyan történeteket, hogy a patkány amikor hazaér a gazdája, akkor a polcról rögtön a nyakába ugrik. Belebújik a zsebbe, elalszik az öledben ha simogatod. Szobatisztaságra is lehet tanítani őket. De velük többet is kell foglalkozni, mint egy tengerimalaccal. Én nem bírom a malacokat, olyan egyhangú, hogy kiveszed, simogatod (közben összebogyózik mindent) aztán visszateszed. Persze ő ezt élvezi, meg "dorombol" de nem lebeszélni akarlak erről sem, csak én így gondolom.
A nyuszi is aranyos, selymes, ha jó genetikájút fogsz ki, akkor szelíd is. Az enyém rendes tarka bak házinyúl volt, imádta ha vakargatjuk a fülét-homlokát, vagy fésülgetjük. Az udvaron is el lehetett engedni, jól elvolt a kutyákkal is és meg is tudtuk fogni ha kellett, mert éjszakára azért nem hagytuk az udvaron. De játszani, aludni vele nem lehetett, ha olyan kedve volt hogy ő aztán most nem akar aludni menni, akkor jól össze is karmolt. Azért szerettük, most tavasszal távozott tőlünk 6-7 évesen... :( Még egyszer Húsvétra kaptuk a tesójával, de ő az oltás ellenére is belehalt a szúnyogok terjesztette betegségbe... Nyulaknál ez igen gyakori sajnos.
Nem hiszem, hogy büdösebb lenne, mint az egér. Csak mivel nagyobb, így nagyobbat piszkít is. 2-3 naponta illik kipucolni. Sőt, a hím patkányok jelölgetnek is, ha kiengeded, viszont sokkal ragaszkodóbbak. Ha engednék itthon, hogy legyen egy csuklyás patkányom, akkor tuti nőstényt választanék.
De itt van a fórum, amit akkoriban olvasgattam, tanításuk, viselkedésük, gondozásuk, eladó patik, tényleg van minden: [link] Én már letettem róla, úgysem engedik meg.
Nekem nyuszim van, egyedül tartom, de annyit foglalkozunk vele, hogy nem hiányzik neki társ:)
Szerintem nagyon jófej kisállatok, már teljesen "belakta" a családot. Este, ha anyukám megy fel lefeküdni, mindenkitől elköszön, ilyenkor általában nyuszi is felugrik a kanapéra és 2 lábon áll, hogy ő is kapjon puszit:D
A nevére is hallgat, meg szokott néha bújócskázni, tényleg imádnivaló kisállatok.
Én a Degut ajánlom./amerikai patkány/
. Párban érdemes tartani,mert társas lény,és depressziós lesz ha nem veszel neki társat. /persze ez változó/
Azért ajánlom,mert este-éjjel nagyon halk.Általában ekkor alszik
/Sokat kell vele-velük foglalkozni.kb:4-5 órát.
Ui:Reggel aktív!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!