Miért bántják a nőstény hörijeim az egyik hímet?
Dzsungáriai törpehörcsögöt tenyésztek. Van egy pearl színű hörim, és régebben Ő mindig a párjával volt tartva. Aztán a párja megtámadta,ok nélkül és akkor majdnem meghalt. Aztán társítottam egy mandarin nősténnyel, akivel néhány hétig mindig összebújva aludtak, sosem bántották egymást. Viszont tegnap a mandi is megtámadta,szerencsére nagyobb baj nem lett. Ennél sem láttam előjelet...
Tegnap a mandi csajhoz tettem egy vadas fiút, és Vele nem veszekedett egyátalán.
Szegény bántalmazott hímemmel mit csináljak? Miért bántják mindig?
Sajnos ez nőstény függő, nálam van egy olyan pár, akik soha nem bántották egymást, milliónyi alomjuk volt már. Lehet, hogy a hímet fenyegetésnek érzi, de én sem értem, miért pont azt az egy hímet.
Nem te tetted fel azt a kérdés, ahol szintén ilyen szegény pearl höri volt megverve? Ott képet is linkeltél.
Szerintem próbáld meg picit egyedül tartani, aztán talán egy fiatal nősténnyel összetenni, hátha ott sikerül kialakítani a fiú hörinek a dominanciáját.
De,én voltam aki már írt ezzel kapcsolatban.
A hörik nem is párzottak,tehát kölyök sincs.
Az első párja eddig megtűrte, semmi baj nem volt, az almokat is együtt nevelték,aztán mégis nekiesett. Most a mandarin lány egy vadas hímmel van, és egyátalán nem veszekszenek...
Nem egyidősek véletlenül? Mármint gondolom a nőstények nem fiatalok, ezért nekik is kialakult a dominancia igényük. Lehet, hogy ez a kis hím nem épp a legférfiasabb, ezért a nőstények elnyomják, ami a tettlegességig fajul. Nekem az első párom, akiket együtt vettem állatkereskedésből, ott fordult elő ilyen. A nőstény minden ok nélkül nekitámadt a hímre, de szerencsére időben közbeléptem, és nem lett semmi baja. Azóta mindketten másik hörivel vannak, akik fiatalabbak mint ők, és semmi gond nincs közöttük.
Szerintem próbáld meg egy fiatal lánnyal összerakni, ha jól tippeltem, és idősebbek a lányok.
8.25ös voltam
Köszönöm a válaszokat!
Nem,egyik nőstény sem idősebb a hímnél. 3-4hónappal idősebb náluk a hím.
Énis erre gondoltam,hogy talán nem a legférfiasabb...Viszont nagyon zép kölykeik szoktak lenni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!