Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ette meg a hörcsög a...

Miért ette meg a hörcsög a kölykét?

Figyelt kérdés
Nem vagyok tapasztalt a hörikkel, ne haragudjatok, ha hülyeséget kérdezek, de én sokkot kaptam, amikor barátunk aranyhörcsögének született egyszem kölyke és 2-3 nap múlva egyszerűen felfalta. Miért tesz ilyet egy hörcsög mama? Normális ez, vagy hiányzott neki valami (tápanyag, nyugalom, ég tudja mi)?
2009. okt. 10. 20:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Minden hörcsög megeszi a kölykeit, a tenyésztők az újszülött hörcsögöket szoptatós tengerimalacokhoz teszik be.
2009. okt. 10. 20:17
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Azért,mert hozzáértél és azt megérzi az anya höri. Az enyém is ezt csinálta
2009. okt. 10. 20:18
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Ez rémisztő! Ennyire beltenyésztettek lennének? A természetben ritkán van jelen egy éppen szoptatós egyéb rágcsáló, hogy megmentse a kicsit...
2009. okt. 10. 20:21
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk a macska csinálta ezt, de annak halva született a kölyke, úgyhogy azért... Nem lehet, hogy elpusztult a kishörcsög?
2009. okt. 10. 20:21
 5/14 A kérdező kommentje:
Második Válaszadónak: nem az enyém a hörcsög, egy barátunké, és én sajnos még csak nem is láttam, csak telefonon értesítettek a babáról, utána meg a drámáról. De lehet, hogy ők megtapizták, majd megkérdezem. Köszönöm a tippet!
2009. okt. 10. 20:24
 6/14 A kérdező kommentje:
Kedves Harmadik! Információim szerint a mama egyszerűen kivégezte a kölykét, majd felfalta.
2009. okt. 10. 20:27
 7/14 anonim válasza:
85%

A válasz nagyon egyszerű:

A hörcsögmama úgy érezte, hogy a kölyke beteg, ezért ette meg. Kérdezd meg az állatorvost, ő is ezt fogja mondani.

2009. okt. 10. 20:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Kedves Negyedik! Neked is köszönöm a tippet. Megnyugtató, hogy nem ők toltak el valamit.
2009. okt. 10. 20:31
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Ha tudsz angolul:

1. They feel threatened and the only way they know to survive is to eat the babies. When I bred hamsters I would throw a little dish towel over half of the cage so that they had their area of privacy. Do not handle them too much ... they will feel threatened and eat their babies.

2. They can feel threatened by several different ways

a. If the nest is disturbed they will feel threatened. If it is a first litter they may move the babies from one corner to another for the first couple of days .. this is normal. Do not attempt to clean the cage. at this point.

b. If they feel they do not have a hiding place they will feel threatened then eat their young.

C. If the male is left in there he will eat the young .. to eliminate competition for food

D. IF the mothers diet is inadequate she will eat the young to make milk for some of the stronger ones.

2009. okt. 10. 20:45
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves Ötödik! Köszönöm, ez is hasznos (nem tudom, ki és miért pontozott le). A nyugalom/biztonságérzet hiányára én is gyanakodtam. El fogom mondani a barátunknak, hogy nehogy újra így járjanak. A végére hörcsögszakértőt faragtok belőlem! :=)
2009. okt. 10. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!