Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi tartás megközelíti a...

Nyuszi tartás megközelíti a kutya tartás örömeit?

Figyelt kérdés
nem lehet kutyám és ezért nyuszit szeretnék...
2013. máj. 12. 17:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Azért nem olyan, mint egy hörcsög. Inkább mint egy vadászgörény.
2013. máj. 12. 19:22
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem hasonlít a hörcsögre kicsit sem, mert minden nap kell vele foglalkozni elég sokat.
2013. máj. 12. 20:17
 13/25 A kérdező kommentje:
csak mert nekem vannak hörieim csak mindig alszanak ugye és nem nagyon tudok velük lenni a nyullal lehet azért foglalakozni?
2013. máj. 12. 21:39
 14/25 anonim ***** válasza:
nem, sétáltatni lehet, igaz hogy a nyúl utálja, de lehet
2013. máj. 12. 21:55
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

Itt is egy sorstárs:) Nekem volt kutyusom, de már sajnos nem lehet. Nagyon hosszú időnek el kellett telnie, hogy ebbe beletörődjek. Utána kezdem el nézegetni "alternatívát" a kutya helyett. Így lett egy nyuszim. Egyáltalán nem hasonlít se kutyára, se macskára.. de a hörcsögre sem. A Kettő között van valahol. Nagyon imádom a nyuszim és nem bántam meg, hogy mellette döntöttem. Kielégíti az állathiányom, sok szeretet ad, lehet vele foglalkozni, de mégse gond, hogy reggeltől estig nem vagyok otthon.

Lehet trükkökre tanítani. Az én nyuszim megtanulta már a "Körbe!" (tesz körülöttem egy kört), a "Fel!" (feljön az ölembe), a "Hopp!" (felugrik oda ahova mutatom), a "Puszi!" (az orrát a számhoz érinti) a ketrecből "Ki/Be!" és a "Gyere!" parancsokat. Mindenhova követ, de a nevére is hallgat. Ha szólítom jön hozzám bárhol is legyen. Tényleg látszik, hogy tudja a nevét, mert ha pl alszik és kimondom a nevét felkapja a fejét. Nagyon okos, nem gondoltam, hogy ilyen okos lehet egy nyuszi, és a környezetem is teljesen ledöbben amikor találkozik vele. Ismétlem, nem egy kutya, így ne várd, hogy hamar megtanulja a dolgokat. Én is ezt majdnem 1 év alatt értem el. Nekem szerencsére nem rá meg semmit, csak a szőnyegem szereti tépkedni, de azt valószínűleg azért, mert hosszúszálas és olyan érzése lehet, mintha fűben ülne.

Én szoktam sétáltatni is, de ez is nyuszifüggő, van amelyik nyuszi traumaként éli meg, van amelyik imádja. Én csak pórázon merem levinni, mert elszökne, kint nem figyel/hallgat rám. Viszont imádom nézni, ahogy ugrál össze vissza. Az 5 méteres póráz nem elég, futnom kell utána :) Van olyan nyuszi (nagyon ritka, kb 100-ból 1), akit tudnak a gazdái póráz nélkül is sétáltatni, mert mindenhova követi őket a nyuszi.

Sok szeretetet adnak.. az én nyuszim minden este feljön hozzám az ágyra, ráfekszik a mellkasomra, vagy letelepszik mellém és simogatnom "kell" majdnem fél órán át :) Ez az esti "rituálénk" :)

Ajánlom, ha arra kerülne a sor, ne állatkereskedésből vegyél.. nem csak amiatt, mert ott a legtöbb nyuszi keverék és emiatt sok betegségük lehet, hanem amiatt is, mert egy tenyésztőtől vett nyuszi sokkal barátságosabb. Nekem mondta anno a tenyésztő, amikor vettem tőle, hogy addig nem ad oda olyan nyuszit, amin látja, hogy félős, mert azzal később gondok lehetne.. és be is tartotta a szavát.. egy hihetetlen bátor, barátságos nyuszit kaptam tőle. Első naptól kedve "fogdoshattam", nem félt tőlem.. a mai napig nem kell attól se félnem, ha fúrok, vagy porszívózok mellette, mert meg se rezzen.. sőt a porszívót le szokta néha támadni :) de még a hajszárítómhoz is odajön és hagyja, hogy "megszárítsam" az ő "haját" is :D :D Így ha te is tenyésztőtől veszed, nagyobb eséllyel kapsz olyan nyuszit, akit "babusgathatsz", mint egy kutyát.

Kicsit hosszú lett, de remélem segítettem, amúgy ajánlom, hogy olvasgass a torpenyul.hu weboldalon a fórumon. Nagyon sok nyuszis ír oda, sok tenyésztő is fent van és válaszolgat a kérdésekre.

2013. máj. 13. 00:15
 16/25 anonim ***** válasza:
Én is szerettem volna kutyát, de amíg a szülőkkel lakom addig nem lehet. Helyette volt sok állatom, bár nyúl az pont nem, csak tengerimalac. Hát velük nem lehetett sok mindent kezdeni, mármint így játék terén. Aztán 1 éve van egy vadászgörényem... na ő már szerintem megközelíti a kutyatartást :) Sokat lehet, meg kell is vele foglalkozni.
2013. máj. 13. 10:26
 17/25 A kérdező kommentje:

na akkor talán a nyusziba hamarabb belemennek :)....remélem :/

görényt nem szeretnék mert nem szimpik :(

2013. máj. 13. 16:15
 18/25 A kérdező kommentje:
egyébként köszönöm a hosszú válaszod 00.15-ös tényleg :)
2013. máj. 13. 16:16
 19/25 anonim ***** válasza:
Panelban laktam, oda vettem magamnak egy nyuszit, hogy ne legyek egyedül. Hiányzott az élet a lakásból, de amint meghoztam a kis csintalant, nem maradt nyugtom. Én nagyon szeretem, most van kutya is, mert visszaköltöztem a szüleimhez, szóval tudom, hogy nem ugyanaz, de tud ugyanannyi szeretetet adni. Én azt bírom nagyon, mikor bolondozik, nagyokat ugrál, helyből fordul, az annyira vicces. Nem lehet megunni. Szóval szerintem tök édesek. Volt régen tengerimalacom is, de azzal tényleg nem nagyon tudtam mit kezdeni én se. Azért szerettem azt is. :)
2013. máj. 13. 18:42
 20/25 anonim ***** válasza:

én szoktam sétáltatni :)

jó időbe ki viszem a népligethez :)

2013. máj. 15. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!