Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Lehet egy görénynek száraz...

Lehet egy görénynek száraz kenyeret adni?

Figyelt kérdés
A régi gazdáitól, csak száraz kenyeret kapott és én hiába adok neki húst nem érdekli annyira. Mindig azt figyeli, hogy hogyan tudna szerezni magának egy kis kenyeret, vagy egy egész kilót:)) Én nem akarok neki semmi rosszat adni. Nem akarom se nem éheztetni, se nem megmérgezni. Nem akarok olyan lenni, mint a régi gazdái. Ezért vagyok kíváncsi rá, mert ha nem akkor csak a hús marad. Viszont amióta húst kap sokat fogyott, mert nem ízlik neki annyira. Légyszi segítsetek!
2009. szept. 29. 14:28
 1/4 anonim ***** válasza:
A szárazkenyér kell neki, mert ha vizet iszik rá felfújja és akkor nagyokat tud majd szellenteni. Azért keresi ő is a kenyeret inkább. Egy görénynél a fing@s nagyon-nagyon fontos, monhatni alapvető tevékenység!
2009. szept. 29. 16:57
 2/4 anonim válasza:
Az, hogy nem eszik husi, csak kenyeret, rossz szokás. A göriknek kb. fél éves korukig lehet úgy újat mutatni kaja téren, hogy érdekelje is őket, utána már nem biztos, hogy megeszik, amit addig nem kaptak. Kenyeret amúgy sem valami egészséges adni neki, mert ragadozó lévén a szervezetének semmi, vagy nagyon kevés szüksége van szénhidrátra, inkább fehérje kell. Persze a göri ilyen szempontból nagyon is emberi, nekünk sem biztos, hogy jó, amit jóízűen megeszünk, és sokan utáljuk az egészséges kajákat. Tehát csak azért, mert nem ízlik neki a husi, még nem a kenyér a jó megoldás; ha nem akarsz olyan lenni mint a régi gazdi, akkor - akár tetszik neki, akár nem - meg kell váltiztatni a jószág életmódját, mert száraz kenyéren nem fog sokáig elélni.
2009. okt. 14. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Mik vannak?Szegény már megszokta,türelemmel próbáld vissza szoktatni.Keverd tojássárgájába azt szereti.Az én kis szerelmem még soha nem evett kenyeret,de sztem nem is kéne neki.Amit lopkod az a csoki,azt imádja.
2010. ápr. 18. 10:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én görényem nem szokott fingani,ez hülyeség hogy azért eszik kenyeret hogy fingjon.Néha büzzent,csak ha megijed vagy le akar menni az ölemböl és nem engedem,de fingani csak ugy nem szokott.Szeretettel türelemmel próbáld szoktatni husihoz,csirke,+szárnyasok+tojás azt imádja,föve is.Remélem rendbe lesz:)
2010. ápr. 18. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!