Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik igényel több törődést?...

Melyik igényel több törődést? Hörcsög, vagy tengerimalac?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 20:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
éN SPECIEL NEM TUDOM DE TUDOM,HOGY KI AVGY EZÉT VÁLASZOLOK CSAK ATE EKDVEDÉRT! AZ ELSŐ KÉRDÉSED MIATT=)
2009. szept. 27. 20:06
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Mind kettő ugyan annyi törődést igényel!:) Bármilyen állattal törődni kell ha már elvállaltad:)
2009. szept. 27. 20:12
 3/15 anonim ***** válasza:
22%
tod ki vok:) a B .. Hogy jutott ezsedbe ez a kérdés?
2009. szept. 27. 20:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt már hörcsögöm is, tengerimalacom is...

Az a tapasztalatom, hogy a hörcsöggel semmit nem lehet játszani : éjszaka eszik (baromi idegesítő az éjszakai mocorgása), nappal meg elbújik... :-[

Viszont naponta cserélheted az almot alatta, mert olyan átható pisiszaga van!!!

A tengerimalac viszont egy aranyos, kedves kis állat!!!

Lehet vele játszani, megtanítható dolgokra, megismer, ha meglát, örömében vicces ugra-bugrát rendez, ki lehet tenni a szobában, imád füves kertben legelészni, szokott sipákolni, ha éhes vagy unatkozik, úgy lehet ölben simogatni, mint egy cicát...

IMÁDNI VALÓ!!!

2-3 naponta kell kicserélni az almot alatta, mindenütt lehet kapni fűrészport (sok helyen még citromillatút is), meg szárított szénát, ami a kedvence...

Lehet neki adni almát, káposztát, dinnyét, paprikát, elég sok zöldséget szeret!

Ha egy nagyon kedves, aranyos társra vágysz, akkor a tengerimalacot ajánlom!

2009. szept. 27. 20:23
 5/15 A kérdező kommentje:
Onnan jutott eszembe, hogy mind a 2 nagyon különleges kisállat, és hogy az iskola miatt meik lenne jobb, de persze törődnék vele mindíg, minden nap rendszeresen foglalkoznék vele.
2009. szept. 27. 20:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat! Örülök, hogy írtatok. Akkor a tengerimalacot válastom, mert nekem nem lehet cicám, de nagyon szeretem őket is.
2009. szept. 27. 20:25
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
Szia! Szerintem is a tengeri malacot válazd! A hörcsög aranyos, de nem jó, mert nagyon haram és ha megharap nagyon vérzik az ujjad. Tapasztaladból mondom, mert a nagyszüleim egy ideig hörcsögökkel foglalkoztak, volt több száz és mamám keuét vastak kesztyűn keresztül is megharapta! :O Az éjszakai élet mindkettőnél idegesító, a tengerimalac visít vagy mit csinál, a hörcsög meg szalad abban a kerek izében XD
2009. szept. 27. 20:31
 8/15 anonim válasza:
100%
nekünk mindkettönk van!a hörcsög nappal alszik este járkál és kajál ami elég idegölö!a tengerimalac pedig tényleg malac az mindent eszik,az elpusztithatatlan!amugy aranyos állat berreg amikor kaját lát:D csak szegény dilo egy kicsit!amugy malaccal tényleg több mindent el lehet érni mint a hörivel!a malaccal jobban jársz..
2009. szept. 27. 20:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
A tengerimalac igényli a több törődést, mivel eleve társas állat, úgyhogy ha egyedül akarod tartani, még többet kell foglalkozni vele. A hörcsög valóban egész nap alszik, úgyhogy szerintem a hörcsög annak ideális kisállat, aki egész nap dolgozik, és csak este ér haza (mint például én is), és így mire hazaér, a hörcsög pont felkel. Azért a hörcsöggel is kell foglalkozni, én minden nap kiveszem őt is, hogy kicsit mászkálhasson a földön. Persze nem lehet úgy dajkálni, mint egy tengerimalacot, de azért a hörcsög is nagyon aranyos. Amíg tengerimalacom volt, vele nagyon sokat foglalkoztam, mert egyedül tartottam. De készülj fel rá, hogy a tengerimalac akár 6 évig is elél. A hörcsög viszont csak 1,5-2 évig. Csak akkor vegyél malackát, ha ennyi időre tudod neki biztosítani a boldog malacéletet!
2009. szept. 27. 20:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Kedves első! A hörcsög nem olyan rossz mint mondod!!!

Nekem nappal is sokat fent vannak, egyfolytában jönnének hozzám.

Én hetente 1x takarítok, és nincs büdös! Persze ha kicsi a helye hamar büdös lesz...meg talán a kajamaradékok miatt is lehet szag,amiket eldug...

2009. szept. 28. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!