Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpenyúl tartása?

Törpenyúl tartása?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék egy törpe nyuszit, de van egy pár kérdésem: Átlagosan mennyit él? Mennyit kell rá költeni havonta? Milyen gyakran kell vinni orvoshoz?..stb. + vélemények és tanácsokat is nyíltan fogadok

2013. ápr. 30. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Hello! :) Ugytudom átlagosan 6 évig élnek de kinek/mikor hogy!Hát nem tudom mert tatáméknál vannak a nyusziaim és ő veszi nekik a kaját.De max 2 ezer ft-ot kell havi szinten fizetni..a kajáért+kapnak(saját termesztett)répát,káposztát...Orvoshoz kb 6 hónaponta de változó mi is akkor visszük mikor az orvos azt mondja pl hopgy:hozzátok 3 hónap múlva...vagy hozzátok félév múlva...
2013. ápr. 30. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát minimum 100×50-es ketrec kell nekik, de ha használtan veszed az sem drága:)

Igen, kb 5-6 évet élnek, de hallottam már 8 éves nyusziról is. Ha ivartalaníttatod tovább él.

Évente oltást kell kapnia két betegség ellen, ami a halálát okozhatja, egyiket a szúnyogtól kapja meg,ha megcsípi, másikat te is átadhatod neki a ruhádról, cipődről.

Akkor is kell oltást kapnia, ha szobanyuszi lesz:)

És fontos nekik a széna és a víz!:)

WC-t is tegyél be neki, hamar szobatiszta lesz, azaz mindig a kis slozijába végzi a kis,nagydolgát:)

Nekem pénteken lesz meg a kis nyuszim, már mindene megvan, alig vároom:))

2013. máj. 1. 17:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Én átlagos 6-8 évet tudok, amíg él, de lehet még több év is az élettartama.

Mindegyik nyúl (ahogy más állat is) egy egyéniség, az enyém például nagyon ragaszkodó, igényli, hogy simogassam, beszéljek neki, dédelgessem, de például fogdosni nem hagyja magát. De vannak nyugisabb és pörgősebb állatkák is:)

Én nagyon jól döntöttem, hogy nyulat választottam kedvencemnek. Napi 3-4 óra foglalkozással teljesen jól elvan (ebben van simagatás, játék, és olyan is, mikor csak úgy elbóklászik vagy heverészik a szobában), napközben, amikor nem vagyok itthon, szépen elpihenget a ketrecében. Felügyelet nélkül én soha nem hagyom egy percre se, így nálam még (eddig:D) semmit nem tett tönkre.

A minimális ketrecméret 100x50 cm, és mindenképp napi több órát szabadon kell engedni.

Széna-víz mindig legyen előtte+naponta kevés tápot kaphat (Versele-laga, Halywood pl., ebben a témában sokat lehet itt az oldalon is olvasni) 3 hónapos kora után, szoktatással kaphat zöldségeket, módjával.

Az enyém 7 hónapos, eddig még csak (lekopogom) az oltások alkalmával vittem dokihoz, ez 2 alkalom volt. Az oltásról én itt nem írok, nagyon jól le van írva sok helyen, hogy milyen oltási programok vannak.

Ami a költségeket ileti, ha nincs rendkívüli kiadás, akkor olyan 2500-3000/hó (széna, táp, pelletalom, de mondjuk én nem a legolcsóbb almot és szénát veszem (nem nagyzolásból, csak pl. pelletet felénk nem árulnak (vagy csak én nem találtam még meg, pedig rengeteg helyen kérdeztem), rendelni tudom csak. De idén bespájzolok házi (tehát nem zacskós bolti) szénából és majd zsákos olcsó pelletből is, hs járok olyan helyen).

2013. máj. 3. 16:49
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Átlagosan,ahogy az előző válaszoló is leírta,kb. 6-8 évig élnek,de vannak kivételek is.

A nyuszi alapból 3-5ezer,egy minimum 100×50cm ketrec-->8ezer

Oltásokról nem nagyon tudok,mert nekem 2és fél hónapos bak nyuszim van és még a tenyésztő beoltotta,így mi még nem voltunk dokinál.

Hogy havonta mennyit kell rá költeni: mivel nekünk lovunk is van,ezért a szénát nem boltban veszem,és így tudom hogy finom friss hamija van:) A táb kb. 1500Ft(ez olyan középár),plusz ha kedveskedni akarsz neki valamivel a boltból,akkor az plusz 500-800Ft.

Én nagyon szeretem a nyuszimat,nagyon cuki,nagyon jó kisfiú:) Amikor kiengedem akkor ugrál össze-vissza,futkározik,farol,és soha nem kakil-pisil sehová,hanem amikor kell neki,akkor visszaugrik a ketrecbe(nekünk ez 90×50-es).Nagyon bújós,ha ki van engedve akkor is odatotyog hozzám:)

Mindenképpen ajánlom a nyuszit,nem jár kifizethetetlen költségekkel és nagyon nagyon cuki:))

2013. jún. 1. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!