Nyúl tartása télen?
Sziasztok!
Szeretnék venni a kisfiamnak egy nyuszit. Nem vmi törpe fajtát, hanem vmi közepes vagy nagytestűt. Már régóta szeretne és azt hiszem már megérett erre a felelősségre.
Én is benne vagyok, nagy állatbarát vagyok. És nem eszek nyúlhúst :)
De van egy gondunk. A nagyszülők miatt nem jöhet be a lakásba. Vagyis napközben, ha játszunk-foglalkozunk vele, akkor bent lehet, de éjszakára nem.
Tartozik a házhoz egy kisebb előtér, ami fűtetlen. Van olyan fajta, aminek megfelelne, ha ott lenne a ketrece?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor utána nézek az állatorvosoknak, oltásoknak...stb.
Még annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek fiút vagy lányt? El van egyedül vagy inkább párban lenne jobb?
Télen a fűtetlen ház, bélelt ketrec, teljesen jó egy nagytestű nyuszinak, a ki-be hurcolást viszont nem fogja szeretni, mert a hirtelen hőingadozástól megfázhat.
Nyáron viszont hőségriadó idején hűteni kell, hacsak nem építetek neki egy kerti futtatót, amiben kedvére eláshatja magát...
A természetük személyiség függő. És hamarosan minden tele lesz kibobott, nagyon szelíd húsvéti nyuszival...
Ha esetleg a kamaszkorral változik a nyuszi természete, akkor a túltengő hormonok okozzák, és ivartalanítással megoldódnak a gondjaitok. (Mellesleg egy csomó betegséget is megelőztök vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!