Mi a baja, lehet rajta segíteni orvosi beavatkozás nélkül?
Rendben, köszönöm szépen! Igen, van egy pár variáció.:S
Ha lesznek kicsik, akkor elviszem őket 3 hetesen az egyik közeli állatkereskedésbe, ott hátha 100%-ra meg tudják mondani a neműket. Habár talán jobban járok, ha az interneten található képek alapján én magam próbálom beazonosítani a nemet vagy nemeket, sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy nem sokat értenek a malacokhoz, legalábbis nem olyan szinten, mint ahogy azt az ember elvárná. Amikor az egyik helyen megkérdeztem, hogy milyen nemű a malac,a tulaj azt mondta, hogy ha tudni szeretném, vegyem ki a malacot a ketrecéből és nézzem meg,mert ő bizony nem tudja megállapítani a nemüket,pedig mondták neki, hogy hogyan lehet. Hallal is jártam már így: nőstényként adott el hímet. Az ivartalanításról én is hallottam, hogy kockázatos, ezért arra jutottam, hogy vagy
megtartani a kicsik közül egy nőstényt, ha lesznek és lehetne az anyjával,természetesen mások ekkora ketrecben, mint amiben most vannak, a két hím meg úgyis jóban vannak egymással, ellennének együtt. Vagy egy biztos helyről szerezni egy olyan malackát, ami 100%-ig nőstény, így elkerülhető az ivartalanítással járó kockázat, és nem lenne több szaporulat sem.
Vigyázni kell azzal is, ha külön ketrecben lesznek lányok, meg külön fiúk!
" Ha több felnőtt hímet szeretnénk együtt tartani, biztosítsunk számukra nagyobb életteret, külön fekvőhelyet/házikót, elég eleséget stb., hogy emiatt verekedés ne történjen. Ebben az esetben nőstény(eke)t sosem vihetünk a közelükbe, mert a nőstény/ek jelenléte, szaga (!) megbontja a hímek közötti békés együttélést. Nőstény/ek jelenlétében a hímek akkor is verekednek, ha egyik-másik (vagy az összes) ivartalanított, ilyen esetben az ivartalanítás nem megoldás. Ezért, ha egynél több hímet szeretnénk tartani, nőstényt az ivartalanított hímek közé se helyezzünk."
A szülni készülő anyának most mindenképp kell majd még egy ketrec! Ahogy megindul a szülés, tedd át a fiúkat egy másik szobába, hogy a szagokkal ne kavarja össze a fiúk békéjét!
Talán még kapsz az akciós nyusziketrecekből, de ha nem tudod mikor szül, amúgy se kéne sokáig halogatni...
És beszélj bele a pocakjába egy kislány malacot, mert akkor fiúk jobbra, lányok balra, senki se magányos, senki se vemhes...
Elvittem dokihoz kivizsgáltatni a testvér malacokat. Kiderült, hogy mind a 3 malac hím, úgyhogy a nagyobbik súlyú
malac nem vemhes, mint ahogyan sokan gondolták. Mondjuk én is azt hittem, hogy az, de szerencsére csak jól van táplálva.Kapott a kicsi probiotikumot, hogy egy kicsit megerősödjön, két hét múlva ellenőrzésre megyünk, akkor már többet tudunk majd. Tüdejük, szívük rendben, úgyhogy valószínűleg tényleg féreg okozhatta a problémát. Csak gondoltam, hátha érdekel valakit, hogy mi lett a malaccal.
Még egyszer köszi a hasznos válaszokat a normális válaszadóknak és további szép napot nekik, azoknak, akik felelőtlen állatartónak tartanak, további jó vagdalkozást! :P
A férgességtől könnyen lehet hordóhasuk, malacnál ez nézhető vemhességnek, mert elég kis testűek, hogy ezt hozzá nem értő felmérje...
A féreghajtást ismételni kell majd, mert a tabi csak bizonyos stádiumban lévőkre hat, amelyekre nem, azokat akkor kell kihajtani, mikor kellőképp továbbfejlődnek, ezt az orvos biztos mondta, tudja.
Ha három hím, akkor nem lesz velük baj, nagyon jól ellesznek majd, bár egy 120-as ketrec három malackára már jó lehet. Én tettem be nekik emeletet is (sima bútorlapot), meg faházikót (csináltam magamnak, 3-3 farostlemezből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!