Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi a baja, lehet rajta segíten...

Mi a baja, lehet rajta segíteni orvosi beavatkozás nélkül?

Figyelt kérdés
Van 3 tengerimalacom. Először kaptam 1 hímet, majd pár nappal később vettünk egy testvérpárt. Eleinte nem is volt gond, de mostanra az egyik kicsi lemaradt a növésben, feleakkora, mint a testvére és súlyra is elég sovány, annak ellenére, hogy elég sokat eszik. Próbáltam már azt is, hogy külön kapott még az állatkereskedésben vásárolt C-vitamint, de nem használt.
2013. ápr. 13. 21:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Fiúkkal nem tartunk együtt nőstény, ad1 mert befedezik, a te nőstényed is terhes már és mivel idő előtt lett terhes valszeg nagy esélyel meg fog dölgeni készülj fel rá ad2 a hímek verekszenek majd a nőstényért, ergó azok is megdögölhetnek, ja és a kis tengerimalacokat is nagy esélyel megölik, miért nem olvastál utánna? felelőtlen állattartó
2013. ápr. 13. 23:18
 12/28 A kérdező kommentje:

Az első malac ha minden igaz, akkor decemberi születésű, a

kicsik, ha minden igaz, januáriak. Az ivartalanítást természetesen azután gondoltam, miután a kicsik már nem szopnak.:) Azért hoztunk lányt mellé, mert ahonnan kaptam, azt mondták, hogy nem jön ki valami jól más hímekkel. Ez

látszott is szegényen, mert a füléből hiányzik egy darabka. Ezután rátaláltunk a kicsikre. Mint mondtam, azért hoztuk el a hímet is, mert már csak ketten maradtak, és szerették volna, ha mihamarabb gazdára talál mindkettő.

Eleinte szét is választottuk őket, de az összeismertetés után kiderült, hogy a két hím nagyon jól megvannak egymással, így összekerültek. Azóta sincs velük probléma, nem verekedtek össze. Köszi az infót, ezt nem gondoltam, hogy az ellés után összekaphatnak a hímek. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a nőstény mellett a hímeket is ivartalaníttatom, legalábbis az első hímet biztosan.

2013. ápr. 13. 23:28
 13/28 anonim ***** válasza:
A nőstényt NE ivartalanítsd! Altatni egy ilyen kis állatot, felnyitni a hasfalát, stb... Drága, és sok a veszély benne, meg utána még varratok, miegyéb, a hímeket ivartalanítsd, kb. mindkettő kijön annyiból, amennyiből az egy nőstény, és sokkal jobban jársz.
2013. ápr. 13. 23:39
 14/28 anonim ***** válasza:
ha ivartalanítod ha nem a két hím harcolni fog a nőstényért, vagy a két hímet vagy a nőstény ajándékozd el
2013. ápr. 13. 23:45
 15/28 A kérdező kommentje:

Könnyű mást felelőtlen állattartónak elmondani, főleg úgy, hogy nem is ismerik! Tanácsot kértem, nem azt, hogy sértegessetek! Egyébként egy szóval nem mondtam, hogy nálunk lett vemhes a nőstény, ha tényleg vemhes. Tény, hogy jobban is utána járhattam volna a dolognak, viszont az első malacot ajándékba kaptam, én inkább ezt mondanám felelőtlenségnek. Mivel nem akartam megsérteni az illetőt azzal, hogy visszautasítom, elfogadtam a malacot. Mivel azt mondták neki, hogy hím nem jó mellé, ezért lett nőstény, de ugyebár ivartalanított nőstényt nem lehet kapni, (legalábbis nálunk) ezért ivarost hoztunk el, amit ivartalanítani akartunk. Ha annyira felelőtlen állattartó lennék, meg se fordult volna a fejemben, hogy ivartalanítassak. A ketrec méretével kapcsolatban köszönöm szépen, de tisztában vagyok, remélem a 2 szintes 100x50-es ketrec is

megfelel. Mindenki másnak köszönöm szépen a válaszokat!

2013. ápr. 13. 23:45
 16/28 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi, akkor az egyik hímet elajándékozom, a másikat ivartalaníttatom.
2013. ápr. 13. 23:47
 17/28 anonim ***** válasza:
felelőtlen vagy, nem olvastál utánna, most valszeg meg fog dögleni a lánymalacod, ha nálad lett vemhes, ha nem, figyelhettél volna..
2013. ápr. 13. 23:47
 18/28 anonim ***** válasza:
így is jó, bár az ivartalanítás jó drága lesz és könnyen halálos...
2013. ápr. 13. 23:50
 19/28 anonim ***** válasza:
a nőstényt vidd vissza
2013. ápr. 13. 23:50
 20/28 anonim ***** válasza:

Amit a #16-osban írtál, az egy verziónak jó lenne, bár én nem vagyok híve az ivartalanításnak.

Ha meglesz(nek) a kicsi(k), akkor legkésőbb 3 hetes korukban ki kell deríteni a nemüket.

Ha lány, akkor maradhat az anyával, meg az ivartalanított hímmel, de ha fiú, akkor megint el kell gondolkodni, mert befedezheti az anyját.

Ha a pici(k) fiú(k) lesz(nek), akkor én elgondolkodnék azon is, hogy a lányt ajándékozom el, és nem ivartalaníttatok. Nálam három ivaros fiú él békésen együtt.

Ha több malacka lesz és vegyesen, akkor megint érdekes, lehet agyalni.

Egyébként egy decemberi születésű malacra még nem lehet azt mondani, hogy nem jön ki más hímekkel, biztos egy agresszívebb, vagy sokkal nagyobb egyeddel próbálták együtt tartani, és ez a kicsi húzta a rövidebbet. Ettől még ugyan jó társra lelhet akár egy hasonló korú malacban is.

2013. ápr. 14. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!