Mik azok a kérdések amikre, ha igen a válaszom, akkor megfelelő nyuszigazda lennék, tehát nyugodtan vehetek magamnak nyuszikát?
Tenyésztőtől vennéd a nyuszit?
Ha megbetegszik, tudod fizetni az ellátását?
Takarítanád a szükséges időközönként a helyét?
Tudod mivel kell kiegyensúlyozottan etetni egy nyuszit?
Szeretnéd, és gondoskodnál róla amíg él?
Rendszeresen lenne lehetősége mozogni, játszani?
- tudsz vele minden nap foglalkozni?
- tudod neki biztosítani a mozgást minden nap MINIMUM 2-3 órát szabadon a szobában?
- nyúlbiztossá tudod tenni a szobát, ahova kiengeded?
- van rá elég pénzed, hogy megvedd a szükséges felszereléseket? pl nem spórolsz a ketrec árán, hanem megveszed a minimum 50*100-as méretet.
- van elég pénzed az oltására és az esetleg felmerülő problémák miatt az állatorvosi kezelésre?
- tudod vállalni a felelősséget érte élete végéig? (8-10 év)
- tudsz róla gondoskodni napi szinten? etetés, takarítás. és nem fogsz ráunni a takarítására pár hónap alatt?
Szerintem ezek a legfontosabbak, remélem, segített :)
Az első kétválaszolónak köszönöm, a második kettőről inkább nem mondok semmit!
Várok meg ilyeneket (természetesen az első kettőhöz hasonlóra gondolok!)
[link] és torpenyul.hu - ha ezt a kettőt áttanulmányoztad, és magabiztosnak érzed magad, mehet.
A fontos, hogy legyen előtte mindig víz és széna, legyen sarok wc-je, benne forgács vagy pellet alom, és jó tápot kapjon mellé, naponta egyszer-kétszer valami zöldséget, vagy gyümölcsöt esetleg, és persze nagyon sokat lehessen kint, veled. A kérdés pedig...
Tudod ezt vállalni?
(1#)
-igen tenyésztőtől, már mindent tudok a nyusziról
-igen, van rá "keretem"
-persze, mindeképp takarítani fogom
-igen, tudom mivel és hogyan kell etetni őket, hogy egészséges és sokáig éljen(ek)
-szeretném, sőt imádnám. ő lesz mindig az első!
-igen, amikor csak lehet kint lenne
(2#)
-tudok róla gondoskodni
-igen, tudom neki biztosítani a mozgásidőt
-igen, nyúlbiztossá tudom tenni a szobámat! :)
-igen van rá pénzem
-igen, felelőséget vállalok érte.
-minden egyes perce gondoskodnék róla.
(5#)
-igen utdom vállalni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!