Mit tegyek a nyuszim oltásánál? Van egy 4 hónapos törpenyuszim, és mivel jön a jó idő, és ezzel együtt a szúnyogok, jövőhéten elviszem beoltatni, életében először. Kombinált oltást kap rhd és myxomatosis ellen.
Kint a váróban simogasd nyugodtan. De amikor bent vagytok a rendelőben bízd teljesen az orvosra.
Én mondjuk oltásnál még el is fordultam, mert nem bírom a tűt.
Az én nyuszim, még a doktornénit is szereti, és azt hogy érzi az oltást, csak onnan tudom, hogy nyal kettőt.
Ha te nem izgulsz, ő se fog pánikolni! :)
Viselkedj normálisan, és ő is megnyugszik.
Jó drága sajnos a vakcina, de egy adag, amit meg kell venni, de az sok nyuszinak elég.
Ha csak egy nyuszi miatt van felbontva akkor is el kell dobni, de ha többen összeálltok, akkor ugyanazzal az adaggal beoltható egy egész csapat.
Ezért szoktak is csoportos oltást szervezni.
Ilyesmire gondolok:
kb. a negyedik hozzászólót olvasd el:
"Azokhoz szólnék, akik voltak a múlt szombati csoportos oltáson és megerősítő injekció kéne.
Kicsit utána jártam a dolgoknak a 20 adagos oltás 6000 Ft alatt van. Ha van köztetek olyan, akit érdekelne a dolog, én is be tudnám oltani a nyúl pajtásokat . Természetesen csak a tű és a fecskendő lenne a költség, igaz pecsét nem lenne az oltási könyvben. Fejenként kijönnénk 350- 400 Ft-ból. Az oltóanyagot megpróbálom megszerezni egy ismerősöm által ( gyógyszerész).
Mielőtt lenne itt háborgó, embert, macskát már oltottam és miután a doktornő 2x szúrta meg mindkét nyulam, nem érzem , hogy ügyetlenebb lehetnék, utána néztem a gyógyszer adagnak, akit érdekel kérem jelezze, különben csak 2 db egyadagosat fogok venni magunknak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!