Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Találtam az erdőben tegnap...

Találtam az erdőben tegnap egy kis vadnyuszit, mivel etessem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap voltam az erdőben futni a kutyámmal, és megtaláltam ezt a nyuszit. Elég sok errefelé a kóbor állat, nem akartam hogy megegyék. Az anyja sem látogatja már, eredetileg ketten voltak, de mire újra elmentem már csak ő volt egyedül és féltem hogy őt is elkapja valami hát hazahoztam. Mivel etessem? Azt tudom, hogy macskatápszer de mennyit naponta? És vizet ihat fecskendőből ugyE? Mikortól kaphat normális kaját? A szőre már teljesen kinőtt, eleven egészséges, pár hetes lehet. Szénát mikortól ehet?

És ha kicsit nagyobb már akkor visszaengedhetem majd az erdőbe, pár hónap után?

Köszi a válaszokat!

2013. ápr. 11. 15:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
szia, a nyuszik miután már nem szopiznak, szénát, és nyúltápot esznek. adhatsz neki sárgarépát is. de a széna alap egy nyúl számára.
2013. ápr. 11. 19:27
 12/16 anonim ***** válasza:
3 hónapos koráig semmi zöldség-gyümölcs.
2013. ápr. 11. 20:34
 13/16 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm, bunkózóknak további szép napot.
2013. ápr. 11. 21:29
 14/16 anonim ***** válasza:

A mezei nyulat az anyja naponta 2szer eteti csak meg, mert annyira koncentrált a teje, hogy ennyi is elég a kisnyulaknak. A nap további részében magukra hagyja őket. Az hogy egyedül vannak a nyuszik még nem azt jelenti hogy éheznek is. Ez náluk normális.

Ha már hazavitted akkor keress olyan egy olyan embert aki járatos kis nyulak felnevelésében, mert ha még nem állt rá a nyuszi a szilárd táplálékra akkor el fog pusztulni.

Legközelebb meg ha találsz egyet, akkor hagyd ott ahol van! Hidd el tudja az anyja hogy mit csinál amikor magukra hagyja őket.

2013. ápr. 12. 17:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Képtelenek vagytok felfogni, hogy az anyja NEM ÉL?
2013. ápr. 14. 21:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Attól még meg fog dögleni nálad, engedd vissza
2013. ápr. 14. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!