Találtam egy bébi egeret, nem nagyon értek az egerekhez, tanácsok?
Sziasztok!Nemrég találtam az udvaron egy elárvult kisegeret, mivel esett az eső gyorsan behoztam, azóta tejjel etetgetem fecskendőből, 2 napja van nálam, viszonylag jól van.1-2 hetes lehet, még a szeme se nyílt ki.
Az lenne a kérdésem hogy hány hetesen nyitja ki a szemét?
és ha van valami ötletetek hogy hogyan lehetne melegen tartani, légyszíves írjátok le előre köszi!
most melegítés képpen egy plüssöt raktam be neki, és forgácsot
Hááát, egereket összefogni a szabadban nem túl jó ötlet. Pl. hordozhatnak betegséget, veszettséget...
Kis állatokat általában lámpával szoktak melegen tartani, vagy teheted valami nem túl forró radiátorra. Esetleg ha padlófűtés van, az is jó, hiszen az pont kb. testhőmérsékletű, tehát ha a kuckóját ráteszed a fűtött padlóra, akkor az melegíti.
Elvitted állatorvoshoz? Ha nem, mihamarabb tedd meg.
Ha meg akarod tartani a kölyköt, ez a kép megmutatja,hogx hogy rendezz be egy ketrecet: [link]
Ha még nagyon kicsi, esetleg beecsavarhatod egy kissebb törölközőbe, vagy bélelj ki egy dobozt, abba rakd bele, és rakj bele még vattát, meg kis "takaró darabkákat". Ha alszik, takard be óvatosan.
Nem soká ki fogja nyitni a szemét, ne aggódj :)
Sok sikert!
Etesd macskatejjel, pipettából: [link]
Naponta többször, kis mennyiséggel.
Meleg vizes palackokat is tehetsz mellé (bugyoláld rongyba, nehogy túl forró legyen). Nem 1-2 hetes lehet, hanem pár napos :) Az egerek nagyon gyorsan cseperednek, szerintem néhány napon belül a szemét is kinyitja.
Tanácsok???
Hagyjuk már a nagy állatvédelmet nem véletlen adják az egereket kígyóknak kajául mivel az egér KÁRTÉKONY!!!
Anyukád majd nagyon meg fog dicsérni ha kiszökik és mindet összerág ugyanis pl a hörcsög ketrecen simán kifér.
Az lesz a legjobb ha megszabadulsz tőle..
Ha meg panelba laksz akkor sürgősen felejtsd el ugyanis a csöveken simán átfér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!