A nyulamnak sebes belül a füle, furcsán tartja és vakarja is! Mi lehet a baja? Mit tegyek vele?
Atka, gomba, rühesség, egyéb élősködők (bolha, kullancs), vitamin vagy egyéb hiánybetegség (széna és víz mindig legyen előtte, és 2× egy marék versele laga - cuni fit vagy cuni complete táp, napi 1-2× zöldség vagy gyümölcs, illetve tegyél be neki nyalósót), esetleg nem vágtad le a körmét és magának sebesítette ki, bármi lehet, kapd fel a nyuszit és vidd dokihoz, mert végigpróbálgatni az összes lehetőséget, hátha valami majd bejön, nem egy jó megoldás, főleg, ha emberre is veszélyes a baja, vagy esetleg mire rájönnél, mi a gond, belepusztul az állatka.
Egzotikus végzettségű állatorvos kéne amúgy, nem ismeretlen, arctalan emberek, akik nyilván rendelkeznek ám ilyen végzettséggel...
Harmadik vagyok. Akkor ne vidd orvoshoz, szard telibe, aztán majd lesz valami, ehhez meg nem kellünk mi, házipraktikázz aztán vmi majd csak bejön... Ha nem, az se gáz, a lényeg, hogy nem költöttél rá, neki meg úgyse fáj, mert állat nem érez fájdalmat, nem szenved, és ha megdöglik, van másik. Ez a jó mentalitás.
Tengerimalacot Szolnokon bevittem orvoshoz, 600 forintot fizettem gyógyszerrel együtt... Nehogy már ezen múljon.
Bemész patikába amúgy, és mondod, hogy kéne cucc:
- gombára (spray)
- rühességre (tabi + injekció, ebből 3 hétig heti 1, a tabi kb. 6 napig fél, meg por is kéne, de ezeket jó eséllyel meg se kapod emberi patiában...)
- atkás fertőzésre (több lehetőség is van)
Ezen kívül vágd le a nyuszi karmait addig, amíg erek futnak benne; adj neki vitamint a vizébe; biztosíts neki megfelelő tápot és szénát, ha a dolog nem gyógyul de terjed, max vágd le a fülét, esetleg süsd meg a nyulat, úgyis mindegy neki...
Mi sül? Ilyet még viccből sem írnék. -.-
Nem értem miért nem lehet elvinni állatorvoshoz, felelősséggel tartozol érte és kész. Ha orvosra van szüksége elviszed, ez a minimum. De ahogy az előző írta, legalább menj el egy állatpatikába kérdezősködni, ha már ennyire ... (HÜLYE) vagy.
Gondolom orvost pénz hiány miatt nem tudsz hívni, nem olvastam végig minden választ, szóval ha írtad, hogy mi miatt akkor bocsi.
Mindenesetre azt vágom, hogy mi kéne a fülére :). Nekem is vannak nyulaim, és ilyenkor olajat kell rá kenni, ha drágábbra nincs pénzed az étolaj is tökéletesen megfelel. Szerezz egy nagyobb ecsetet, és jó vastagon kend be vele a füle belsejét, és a füle tövét, hogy ne tudjon továbbterjedni se. Nem fog neki tetszeni, mert belecsöpög a fülébe, és ez zavarja, de a nyuszi javát szolgálja. :) Addig kend amíg el nem múlik, napi 3x minimum.
Ha esetleg ilyen kifejezetten erre való olajat szeretnél neki venni, írj egy üzenetet, és elküldöm a nevét. Csak most nem jut eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!