Mi baja lehet a nyuszimnak?
Kb. egy hete vettünk két törpe oroszlánfejű nyuszit és a napokban a fiú nyuszinak a jobb fülcsekéje lekonyul. Esetleg lógó fülű nyuszi lesz belőle? :) Vagy valami baj lehet vele? Két képet is mellékeltem :) [link] [link]
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
1. Egy bébinyuszit adtak el neked, akinek az anyja mellett lett volna ég a helye.
2. Igen, lógófülü lesz belőle.
3. A lányt, és a fiút külön ketrecekben (100x50x50 cm) kell tartanod, és a kinti játszásuk alkalmával sem engedheted össze őket addig, míg ki nem lesznek ivartalanítva.
sajnos nem tudom megnézni a képet...
a leírtak alapján oroszlánfejű kosorrú nyuszi lehet, ha így van, akkor ez normális, nem egyszerre szokott lekonyulni a két fülecske :)
Ha nem érzékeny a füle, nem vakarja, nem rázza a fejét, akkor nem hinném, hogy beteg. Esetleg ha viszed oltatni (ha még nincs túl rajta), akkor megkérheted az orvost, hogy a biztonság kedvéért nézzen bele a fülébe.
Ami valószínűbb, és úgy tűnik, hogy mivel a szülőket nem tudod, hogy kik, akkor ő kosorrú, lógófülő nyuszika lesz (vagy keverék, akinek egyik füle mondjuk lóg, a másik áll:D).
Nekem is volt az állófülű nyuszimnál (ő tenyésztőtől való, tutira fajtatiszta) 1 olyan időszak, amikor elkezdte lógatni az egyik fülét, arra tippeltünk jobb híján, hogy a hirtelen növéstől lehet, de ez azóta elmúlt és neki nem is lógott le ennyire soha.
Ha állófülű szüleik voltak, neki meg lóg a füle, akkor sajnos keverék a nyulad, és nem tenyészthető. Az álló és a lógófülű keverékei között nagyon gyakran jön ki a hibás fogállás. Gyerekszobába nem adunk el kétes egészségű állatot, hiába édes.
Tenyészállatot érdemes profitól venni, ahol megnézheted a nagyszülőket is, és kapsz hozzá származási lapot...
Nyulas dokinál oltasd majd őket, az ellenőrzi a fogaikat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!