A törpe nyul kinti tartásához mire szükséges figyelni?
Figyelj a szúnyogokra,és hogy ne tüző napon legyen mert könnyen napszúrást kapnak! Legyen búvó helye mert hogy ugye kutya lesz a közelben.Legyen friss vize és ha lehet akkor egy kis zöldség,gyümölcs
Tiszta legyen a ketrece és ha lehet ne érje huzat.Stabil egyenes helyre helyezd a ketrecet,megfelelően lezárva nehogy kiszökjön :-)
Ha a szúnyog megcsípi a nyuszkó fülét akkor abba bele is halhat ha nincs oltása.Meg ugye szegényke bőrét is megcsipkedik :-(
én a ketrec külsejére ahól a nyuszi belülről nem éri el,oda szoktam egy kis szúnyog/bogár riasztót fújni hogy ne lepjék el a drágát a rovarok :-)
MIVAN???? A szúnyogok bárhol megcsíphetik a nyulat, és ha fertőzöttek voltak, akkor a nyúl meghal. Rovarirtót TILOS a közelébe tenni!!!! Be kell oltani a nyulaknak való oltással, és rendszeresen ellenőrizni kell a nyulat, és kiszedni belőle a kullancsokat, ugyanis azok mindig vannak kint!
A ketrecnek nagynak kell lennie, és egy részen fedettnek. Természetesen 25-30 fok felett nem teheted ki, a hűvösebb szobában kell hagynod. Ha kint van, napi többször ellenőrizd, nem fogyott-e el a vize, mivel ez a melegben könnyen elpárologhat, vagy felforrhat. Természetesen golyós itatót kell használnod. Napfény érheti egy kicsit a nyulat, de el kell tudnia bújni. Fedettnek kell lennie a lakhelyének, hogy a ragadozók ne férhessenek hozzá.
Bocsánat,de szerintem semmi baja nem lesz a nyuszinak hogyha a ketrec külsejére És majdnem a legaljára fújok egy pici szúnyog riasztót ahól a nyuszi még véletlenül sem tudja elérni,sőt a legtöbször törlő kendőt használok ami még biztonságosabb :-D
A nyuszit kirakom addig a ketrecből,és miután át töröltem át fújtam a ketrec külsejét,kirakom a szabadba és hagyom kicsit hogy a levegőn legyen,majd be rendezem és mehet bele a nyuszi,nem akartam vitát csak tisztáztam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!