Tengerimalacom szülni fog?
Szval elmesélem a történetett!
December.6 Án született a kislány tengerimalacom,Megvettük 2 hetes korába a ketrecben fiúval volt össze zárva és nem látszot rajta semmi de ám nőtt és egyre jobban a hasa is egyszer a hátára fordítom a tenyeremben és meglátom hogy a cicije megvan dúzadva azzonal mondtam anyunak de ő azt mondta semmi nem lesz ott neki!Még nőt nem foglalkoztunk vele éltük az életünket gondoztuk szépen nyugodtan! Egyszer vagyis tegnap megint megforditottam mert feltünt hogy nagyon nagy a hasa és láss csodát egyszer csak a hasában elkezdtek mocorogni a kicsik :S
És terhes mostmár 100% A gond csak az hogy 3,5hónapos jövő hónapban szűl ha minden igaz biztonságos ugye nem fog bele halni mi a teendő ha megszületik segitsetek!
Ui:Van egy társa szintén lány 1 éves és az nem akarja elfogadni folyton ha hozzá raktam megharapná neki megy valyon azért mert terhes?
Féltem nagyon a kismalackám és nem korai ez a 3,5hónapos szülés nem elsz semmi baja?
Ha két hetesen vettétek, akkor még nem lehetett terhes.
Ha még decemberben megvettétek és azóta nem volt mellette fiú, akkor már rég meg kellett volna szülnie.
#11-es vagyok
Ha december 6-án született, akkor a fiú január 5-től akár be is fedezhette. Ha viszont január 5-e után vettétek, akkor igencsak itt van az ideje a szülésnek.
Nagyon felelőtlen volt az, ahonnan vettétek a malacot, szegénynek nagyon veszélyes ilyen fiatalon szülnie, hiszen még gyerek, ő sincs rendesen kifejlődve.
Reméljük, hogy a kereskedésben átverek a malacka korával is, és kicsit idősebb volt amikor befedezték.
Amiatt nem aggódj, hogy az idősebb lánymalacka most féltékeny a vemhesre. Ha a másik leelett, és már nem szoptat, megnyugszik és átgondolja majd, hogy kell-e neki a barátnő.
Itt nagyon szépen leírják, hogy megy az ellés, és hogy mire figyelj.
Van fórumuk is.
Nem nagy, de nagyobb, mintha már féléves lenne.
A szülésre itt találsz hasznos dolgokat:
Ha több kicsi van, akkor az nem biztos, hogy mindegyik teljesen egészséges lesz, meg kérdés, hogy lesz-e elég teje a malacnak.
Jobb, ha holnap már felkészülsz arra, hogy neked kell etetni a kismalacokat és veszel tápszert a kicsiknek, meg C vitamint az anyának. A tápszert csak 24 órás korában kell adni, ha szopni nem szopik.
Olvasd el ezt alaposan:
"Az árva tengerimalacköly(k)öknek olyan humán bébitápot - 5-6 hónapos kortól fogyasztható terméket - válasszunk, amely a tej mellett 2-4 féle gabonát tartalmaz (megj.: a gabona alapú készítmény lehet gyümölcsízű, vagy a nélküli), és vízzel (!) keverve máris adható."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!