Melyik vegyem szetintetek? (nyúl eledel)
Versele-Laga Cuni Fit nyúleledel 5kg-os - 1.166 Ft-ért,
Versele-Laga Cuni Nature nyúleledel 750g-os - 975 Ft-ért,
Versele-Laga Cuni Nature nyúleledel 2,5kg-os - 2.895 Ft-ért
Ugye a 750g-os az elég kevés! De a 2,5kg-os nem sok? Vagy ugy jó ha azt veszem? De azzal meg az a baj, hogy 2,5kg-os és 2895 Ft-ért van a másik meg 5kg-os és csak 1.166 Ft-ért van (de az meg nagyon nagy mennyiség, és ha sokáig tartom bemolyosodik!) De ha meg 750g-osból veszek 2 csomagot az ugye, 1,5kg 1.950 Ft, de annyiért (sőt, kevesebbért!) kapok 5kg eledelt is!
Tehát árban mindenképp a Cuni Fit érné meg, de az ugye 5kg-os és az sokáig elég lenni, ezáltal, sokáig is állna!
Na, ilyenkor mi van?
én halywood tápot adok a nyuszimnak, olvastam itt hogy a nature tápok egyéltalán nem jók a nyuszinak, a fit ha jól emlékszem még ugy ahogy elmegy de én pont azért nem vettem meg mert ilyen olcsóra jön ki kilója.
a halywoodosra is rávan írva hogy 70g/nap, kimértem hogy az mégis mennyi és kab 3 nap alatt eszik meg ennyi tápot.
és felbontatlan állapotban 1 évig őrzi meg szavatosságát, szóval ha nem akarsz a comletére annyit költeni akkor halywoodosat vegyél neki szerintem :)
Napi 55 gr szerinted nem sok??? Atya ég, az én nyuszim naponta kb 10-12 gr-ot kap, nyuszis állatorvos ajánlására..
Kedves utolsó: egyetértek, a halywoodot én is ajánlottam:)
A törpe nyuszit egész másképp kell etetni, mint a húsnyuszikat. A törpék elképesztően takarékos jószágok, és egész kevés kajától is kerekre híznak, amitől meg rövidebb ideig élnek. A túl sok nasitól pedig nem eszik meg a szénát, amitől kipusztul belőlük a cellulóz bontó baci, anélkül meg a nyúl se élhet.
Szóval fincsi széna legyen előtte, korlátlanul, változatosan, extra minőségben. (Ez kb. 1 marék /nap...)
Pont ugyanazt a tápot, és csak azt kéne ennie 3 hónapig, amit a mamija alatt kapott, és utána fokozatosan, kisadagokban bevezetni minden újat.
Egy holland törpének egyáltalán nem kevés a 0,5 kilós Complete. A hosszú szőrű duplagénes oroszlánfejű, pedig extra érzékeny pocija miatt csak a Completet eheti...
A nyúltápok minőségét leginkább a rost tartalom mutatja, és ilyen értelemben a Cuni Fitt nem is annyira rossz... csak olcsó. :)
Amúgy szinte biztos, hogy a legolcsóbb tápot, szénát a tenyésztőtől kapod. A zsákos kiszerelés jóval olcsóbb, és a házhoz szállítás díját is megúszod.
És a fajtára vonatkozó etetési szabályokat is mindenképp érdemes nála megérdeklődnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!