A törpenyulak szülés előtt hány nappal szedik le a hasukról a szőrt?
Bizony! Ez így van. 28-31 napos a vemhessegi idejük. Ha több, vagy kevesebb, az a kicsik egeszsegkarosodasaval járhat. Vagy halálával. Ha már jartok vagy 35 nél, és meg mindig semmi, akkor lehet, hogy alvemhesseg volt, de érdemes szétnézni alaposan az alomban, mert lehet, hogy félig megevett kisnyulakra lelsz. Ugyanis az anya a halva született kicsiket megeszi. Vagy legalábbis amennyit bir. Azért mennyi eszük van, nem? Pedig nekik senki nem tanította, hogy mi az a dogvesz...
Egy alkalommal már én is jártam így.
Kedves utolsó, előző vagyok. A nyúl fialás után lázas, és vízre van szüksége. Ha nem volt vize, amiatt is megehette őket. Sajnos már én is tapasztaltam ilyet.
Kérdező, megszülettek már? Milyen fajta nyúl? Mennyien vannak, hogy vannak?
En a súlyterheleses itatora tettem le a voksomat, hogy mindig legyen vizuk. Mókás is, ahogy isznak belőle. :)
Az én esetemben napokkal tulhordta a 31 napon is, így az lett a baj. :( De nem is a miért számít, hanem, hogy az egész alom odalett sajnos. Különben erről nem is hallottam, amit mondtál, erdekes. Jó dolog újat tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!