Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengeri malacot hogyan szoktas...

Tengeri malacot hogyan szoktassam kézhez?

Figyelt kérdés
Van egy Abeszin albínó tengeri malacom akit nem tudom hogyan szoktassak kézhez már megvan 2 napja elsőnap nem evet és nem ivot és alig mozdult megde a simogatást ngedi de szerintem mikor simogatom nem megy el hanem mint ha meg lenne rémülve 2.nap már eszik és iszik és simogatás közben az jó ha rág valamit a szájában? , de még kivenni nem tudom mert alá fogok ki akarom venni nem lehet mert nagyon fél..

#állat #tengerimalac #tengeri #malac #kiss emlős. kiss állat
2013. márc. 7. 00:24
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Légy vele türelmes,ez az első és legfontosabb dolog!

Valószínű,hogy még 1-2 hét múlva is félős lesz,ezen majd ne lepődj meg.

Eleinte szerintem ülj le a ketrec elé úgy,hogy lásson téged,beszélj hozzá sokat,hogy hallja a hangodat.(Később már megismeri)

Próbálhatod azt is majd idővel,hogy kiveszed az öledbe.

Eleinte menekülni fog riadtan,de szerintem azért fogd meg :-) Ha sikerült,akkor simogasd és úgy tartsd,hogy biztonságban érezze magát a kezedben.

Esetleg v.mi kaja is lehet ilyenkor a kezedben,hogy azt eszegesse közben.

Ha látod,hogy mocorog,akkor tedd vissza a helyére...Mindennap csak rövid időre vedd ki simogatni.

Ha nem engedi,hogy elkapd (márpedig mindent megtesz majd ezért) ,akkor szerintem sokáig ne hajkurászd.Akkor hagyd,és majd később próbáld újra.

Nyilván ő ezt egy "traumaként" éli meg,hogy benyúl érte egy kéz és kiveszik a számára amúgy is ismeretlen környezetből.

Türelem! :-)

2013. márc. 7. 00:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Nézd, hogy mi a kedvenc csemegéje, és azt ezentúl csak kézből add neki, előbb-utóbb úgyis a közeledbe megy, mert vonzza a finomság, és téged majd a nasival hoz összefüggvésbe, így idővel ki is veheted, nem fog elszaladni
2013. márc. 7. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Adhatsz neki répát, mint jutalomfalat, mikor megsimogatod, vagy kiveszed, vedd az öledbe néha, tedd le a földre, had mászkáljon. Max 15 perc egyhuzamban, mert neki gyors az anyagcseréje - pisi-kaki ügyeit akarja intézni eztán már (pár hét múlva visszateszed, elintézi a dolgát, és jöhet ki újra). Van olyan malac, mai sose szokja meg/szereti meg azt, ha kiveszik, ellenben rémesen élvezi a kint lét perceit, ez benne van a pakliban.

Beszélhetsz hozzá sokat, mindegy, mit mondasz, az érettségi tételeken át a holnapi menüig bármi lehet - később már megismeri a hangodat majd. Sose üvölts vele, és soha ne kelljen cigifüstöt lélegeznie.

Én ajánlanék mellé egy azonos nemű társat, mert a malac társas állat, egyfelől, másfelől ha többen vannak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, jobb a közérzetük, és bátrabbak is. Anyagiakat nézve kb. 1000 forint/hó-ra még így is kijön, almot cserélni heti 1× kell alattuk, széna és víz mindig legyen alattuk, és b. napi 1-1,5 marék (versele laga) cavia complete táp.

A helye, ahol amúgy van, legyen szépen berendezve, lehet neki kis emelet, bújócső, ágyikó vagy ház, hogy ne unatkozzon/unatkozzanak.

[link]

2013. márc. 7. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!