Hogyan szoktassam le a tengeri malacomat a ketrec rágásáról?
Nem engedik semmiképp h legyen még malacka.
A rácsra én is oda csapok,pár percig el van és utánna ujból kezdi
Odacsapsz a rácsra?
Arra nem gondolsz, hogy halálra rémül?
Ajándékozd el szegényt, és vegyél magadnak egy plüss állatot!
Még egy malac pedig jó lenne. Igazából nem sokkal kerül többe, ha két malacot tartasz, mint ha egyet. Ezt azért mondom, mert lehet, hogy anyukádnak ez a kifogása. A tengerimalacoknak nagyon nem jó egyedül, unatkoznak. Bármilyen sokat foglalkozol velük, nem tudsz helyettesíteni egy másik malacot. Vadon is csoportokban élnek.
Nekem kettő van, de az egyik sokszor rágja a rácsot, sőt, a ketrec oldalát is. De csak reggel, amikor éhes vagy unatkozik és ki akar menni. Lehet, hogy ez a baja a tiédnek is. Rendezgesd sokszor át a ketrecet, engedd ki szaladgálni (kábelekkel, szobanövényekkel vigyázz), tegyél be egy darab fát, széna mindig legyen előtte. És próbáld meg rávenni anyukádat, hogy szerezzetek mellé egy másik cocit is.
Esetleg kend be citrommal a rácsot, ahol rágni szokta. Én most próbáltam ki, egyelőre bevált. Lehet, hogy csak tüneti kezelés, de lehet, hogy beidegződik nála, hogy savanyú a rács, nem érdemes csámcsogni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!