Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan szoktassam le a tengeri...

Hogyan szoktassam le a tengeri malacomat a ketrec rágásáról?

Figyelt kérdés
Van egy tengeri malacom,és estére mindig behülyül rágja a ketrecet. A magos tálkáját felborítja,és mindig rágja a ketrecet hogy adjak neki még. Nehezen tudok tőle aludni is,mert ha nem adok akkor csak rágja rágja. Ha meg adok akkor azzal csak rászoktatom nem? nem tudom már mit csináljak vele. Estére nem tudom elrakni máshova. Így is szegényem egyedül van,anyukám nem engedi meg h legyen még malacom hogy legyen neki társa.
2013. jan. 19. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Pedig akkor lehet abbahagyná. Mond meg anyukádnak hogy biztos magányos és ha társa lenne akkor legalább hajnalban fogócskáznának :D Viccet félretéve szerintem ez megoldaná a problémát. Mondjuk nekem 2 van és mostanság hajnal 3-kor jön rájuk a hoppáré (régen akkor jártam dolgozni). Egy ideig felkeltem, adtam nekik valamit, szénát vagy tápot vagy mittomén (nem mindig voltam olyan állapotba hogy emlékezzek rá :D). Este, lefekvés előtt adj neki mindent és hátha abbahagyja :) Bár nálam is hajnalig tartott de egy idő után rájöttek hogy morci vagyok ha felkeltenek :D XD Mostanság mintha nem csinálnák. Amúgy én volt hogy hozzájuk vágtam egy zoknit, rácsaptam a rácsra stb, de egy idő után rájöttek hogy csak hangja van, nekik bajuk nem lesz. Tesóm viszont nagyon szidott :D Még esetleg ez lehet megoldás, de ez se végleges. A másik ami eleinte bejött, az az hogy egy kispárnát tettem a ketrec elé hogy ne lássanak engem. De rájöttek hogy hallani hallom őket :D okosak :D De egy ideig olyan büszke voltam magamra hogy megoldottam a problémát :D
2013. jan. 19. 21:23
 2/13 anonim ***** válasza:
A társ oldaná csak meg a problémát.
2013. jan. 19. 21:29
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem engedik semmiképp h legyen még malacka.

A rácsra én is oda csapok,pár percig el van és utánna ujból kezdi

2013. jan. 19. 21:38
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

Odacsapsz a rácsra?

Arra nem gondolsz, hogy halálra rémül?

Ajándékozd el szegényt, és vegyél magadnak egy plüss állatot!

2013. jan. 20. 01:03
 5/13 anonim ***** válasza:
A társ nem biztos, hogy megfogja oldani a problémát. Nekem két malacom van, pici koruk óta együtt vannak, egy hatalmas ketrecben, emelettel, bújóval mindennel felszerelve. Mindig ki is vannak engedve órákat a szobába szaladgálni. Már 2,5 évesek, és kb. egy éve szoktak rá a rácsrágásra. Ezt már olyan szinten űzik, hogy evés után ha olyanjuk van, rögtön pattannak rácsot rágni. Szóval éhesek nem lehetnek, mert előtte 1 perccel fejezték be a kaját. Bármikor belépek a szobába, azonnal nekiesnek a rácsnak. Van, hogy abbahagyják, ha látják h nem adok semmit, de amikor nem, és nem bírom elviselni a hangos rácsrázás hangját, akkor kapnak valamit. (pedig nem akartam ezt, hogy ne kössék össze azzal, ha rágnak akkor kapnak, de igazából már mindegy arra jutottam. Ha kapnak ha nem, rágják.) Halálra rémülnek ha egy párnát odadobnak a rácshoz, vagy rácsapnak?! Dehogyis! Én is csináltam ezt, és a fülük botja se rezzent! Rájuk kiabálhattam, tapsolhattam, párnát dobálhattam, semmi hatása nem volt. Úgyhogy igazából a kérdésre a választ én is várnám, hogy mivel lehetne őket leszoktatni a rács rágásáról, mert én már 1 éve nem alszom velük egy szobában emiatt.
2013. jan. 20. 14:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, volt még egy próbálkozásom, de ez csak kb. 30 másodpercre oldotta meg a problémát. Amikor elkezdték rágni a rácsot, odamentem, és belefújtam az arcukba. Ezen meglepődtek, akkor abbahagyták, amikor levegőt fújtam a pofijukba. Aztán ahogy elmúlt a meglepődés hatása, már pattantak is vissza. Akkor mégegyszer, és ezt így tovább. Ott ültem a ketrec előtt, és fújogattam az arcukba. Szerintem egy idő után élvezték is esküszöm, mert ott ugrabugráltak :). Aztán feladtam, mert ezzel sem sikerült őket leszoktatni, még egy kis időre sem.
2013. jan. 20. 14:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát ezen utolsó nagyon jót nevettem :D Én amúgy egy picit orron pöccintem és akkor abbahagyja. Amúgy fura mert nálunk csak az egyik csinálja. De mikor nem voltam itthon állítólag tesóm elvolt és egy nyikjuk sem volt. Csak engem tisztelnek meg ezzel a hülye szokásukkal. Másik kedvencem mikor alszom és rálátnak az ágyra. Már reggel ha fordulok vagy megneszelik hogy esetleg fent vagyok elkezdenek rácsot rágni vagy sípolni :D Úgy kell lapítani :D Olyan viccesek néha olyankor :D Aztán megint csend, neszelés, megint megmozdulok újrakezdik :D Néha ki tudnak készíteni de imádom őket :D
2013. jan. 20. 14:40
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem 2 malacom van. Olyan ketrecben vannak,ahol az oldalán van egy kis elhúzós ajtó,ott szoktam kiengedni őket. Egyszer anyukám felkiált az előszobában,hogy itt van a malac! Nem hittem,hogy a tengerikről beszél,de tényleg kiszöktek :) Azután,hogy visszaraktam őket,az egyik eszeveszetten kezdte rágni az ajtónál a ketrecet,biztos,hogy úgy jöttek ki,ő addig rágta,amig kinyilt. Szóval azután kezdte el rágni a ketrecet,nagyon idegesitő! És is rászóltam,párnával dobtam felé,ütöttem a ketrecet,de semmi...Ez nyáron volt,kánikulában. Kisfiam pont kapott egy vizipisztolyt,hát nem hagytam ki,hogy felfrissitsem a kis rosszcsont tudatát :) Most biztos egyesek állatkinzónak neveznek,de ez inkább vicces,lespricceltem,amikor rágott,persze,nem tetszett neki. Aztán még párszor próbálkozott,akkor is spricceltem,és láss csodát,abbahagyta. Azóta se rágják,csak nagyon ritkán,a kajaidő előtt esetleg,de rögtön abba is hagyják. Amúgy veszélyes a ketrecrágás,nem szabad hagyni,a foguk is kitörhet! A kérdezőnek tényleg kéne még egy malac,mert unatkozik. Neki szenvedés egyedül lenni,azért rág,mert unatkozik. És gondolom kicsi,ingerszegény ketrecben tengődik...
2013. jan. 22. 16:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia az enyém is csinálta de beraktam neki egy kis darab fát és azt rágta tovább próbáld ki nekem bevált
2013. jan. 22. 20:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Még egy malac pedig jó lenne. Igazából nem sokkal kerül többe, ha két malacot tartasz, mint ha egyet. Ezt azért mondom, mert lehet, hogy anyukádnak ez a kifogása. A tengerimalacoknak nagyon nem jó egyedül, unatkoznak. Bármilyen sokat foglalkozol velük, nem tudsz helyettesíteni egy másik malacot. Vadon is csoportokban élnek.

Nekem kettő van, de az egyik sokszor rágja a rácsot, sőt, a ketrec oldalát is. De csak reggel, amikor éhes vagy unatkozik és ki akar menni. Lehet, hogy ez a baja a tiédnek is. Rendezgesd sokszor át a ketrecet, engedd ki szaladgálni (kábelekkel, szobanövényekkel vigyázz), tegyél be egy darab fát, széna mindig legyen előtte. És próbáld meg rávenni anyukádat, hogy szerezzetek mellé egy másik cocit is.

Esetleg kend be citrommal a rácsot, ahol rágni szokta. Én most próbáltam ki, egyelőre bevált. Lehet, hogy csak tüneti kezelés, de lehet, hogy beidegződik nála, hogy savanyú a rács, nem érdemes csámcsogni rajta.

2013. jan. 23. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!