Fából készült ketrec megfelel egy törpe nyúlnak?
Mert én fából szeretnék ha abból lehet !
mert szerintem az praktikusabb!
de várom a válaszokat!
nem tudod megmondani neki hogy mit rágjon
az meg egy ideig kitart de hosszútávon nem biztos hogy jó
meg mitől lenne praktikusabb?
Ráadásul vannak rá ártalmas fafélék, amik mérgezőek, tehát nem mindegy, miből építed azt a ketrecet. Fél évente új, évente akkor, ha nyárra teszed ki, szobába be érdemes megvenni a 100-as vagy 120-as rendes ketrecet, azt nem tudja tönkretenni, ecettel szépen tisztítható, könnyedén berendezhető (pl. nyúlwc, itató), és biztosított, hogy kilásson.
A másik, hogy a fából kirághatja magát, és mindenképp kell, hogy a ketrecnek alja legyen, különben kint simán kiássa magát...
Csonthéjas gyümölcsöt termő fák – egymagvú termésűek (beleértve a szilvát, cseresznyét, sárga és őszibarackot) mérgezőek számukra. Mérgező még az aranyeső minden része.
Veszélytelen fafélék:
Fűzfa, lucfenyő, kőrisfa, nyírfa, juharfa, boróka, nyárfa, almafa, körtefa, mogyorófa/bokor, és galagonya.
Az, hogy láttál egy képet, amin egy fa ketrecben volt a nyúl, még nem garantálja, hogy az a nyúl nem rágta meg. Egyrészt. Másrészt fa ketrecben általában azokat tartják, amelyek húsnyulak, és ne élik meg az egy éves kort, mert mennek vágóba. Ezek szűk ketrecek, ahol mozgásterük sincs, hogy minél inkább hízzanak.
A fa ketreceket ráadásul nem tudod megfelelően takarítani, beszívja a pisit, és onnantól a nyúl oda jár, mert ott érzi a szagot - a fa pedig elég kényes anyag, ha szét van pisilve, akkor biza csak a csere játszik, míg egy műanyag ketrec alját ecettel áttörlöd, és kész. Ezekre könnyedén ráakaszthatod az itatót, a wc-t, ha beleillő házat is veszel, azt is, nálam sima fából épített kis házikója van, de az egész ketrec NEM fa. Abból ki se látna, nem tudom elképzelni, hogy full fa ketrecbe tegyem, akkor se, ha egy kis lyukba rácsos hálót tennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!