Vadászgörényeknél ki kell venni a hímet?
Figyelt kérdés
Vadászgörények esetében a hím és nőstény tartható együtt?
Vemhességet követően ki kell venni a hímet?
Nekem csak egy ivartalanított hímem van de pár éven belül szeretném őketmajd tenyészteni.
2013. márc. 2. 23:02
1/9 anonim válasza:
Nekem hím és nőstény görényem van.Külön ketrecben tartom őket.Csak séta alkalmával vannak együtt,illetve,a fedeztetés idejére.Vemhességet követően szerintem feltétlenül külön kell őket tartani.Az anyát ne zavarja semmi.
2/9 anonim válasza:
Mindenképpen külön kell venni őket, különben amint fogamzóképessé válik a nőstény, már gyártaná is neki a következő almot - az pedig nem egészséges. Minden állat esetében két vemhesség között minimum 2-3 hónap szünetet kell hagyni, hogy az anya pihenhessen, különben az egészsége megbánhatja - amíg hasas, vagy szoptat, az immunrendszere gyengül, ráadásul ha folyamatosan pottyantja ki magából a kicsiket, a méhe is elrákosodhat.
3/9 A kérdező kommentje:
Rendben és köszönöm! Három ketrecem van :) Akkor csak a párzás időszakára hagyom őket együtt :)
2013. márc. 2. 23:22
4/9 anonim válasza:
nem tudom miért kell minden laikus prasztnak kommentelnie, ha láthatólag nem is tud rá értelmes választ adni vagy még maga is hülyeséget csinál... a nöstények nem szülnek egyfolytában, a kint tartott görények évente csak egyszer tüzelnek és csak akkor képesek a párzásra és nem egész évben, egyfolytában, szóval a hímet és a nôstényt lehet együtt tartani föleg mivel társas lények.. de a vemhesség vége felé már el kell különíteni a többi görénytöl h fel tudja nevelni a kölyköket, elég sajnálatos, hogy így akarsz elkezdeni tenyészteni, ahhoz még nagyon sokat kéne utána olvasnod, a genetikáról, a tartásról, a nevelésröl, a táplálásról stb stb és mindez nem kis pénzbe kerül.. ezek nélkül csak egy szaporító maradsz, ami nagyban különbözik a tenyésztötöl és én a szaporítást nagy mértékben ellenzem nem véletlenül...
5/9 A kérdező kommentje:
Éppen ezért kérdezek és olvasok! Hogy pár éven belül tudjak tenyészteni!
2013. márc. 16. 01:14
6/9 anonim válasza:
akkor lehet nem itt kéne elkezdeni a kérdezösködést, mert itt nagyon sok a laikus, hozzá nem értô ember.és sajnos nagyon sok hülyeséget fogsz hallani:/ tapasztalat...
7/9 anonim válasza:
Látom a válaszoló tapasztalt, én is kérdezhetek ha nem gond ugye? Van egy Hím görényem, és egy nőstényem. (A lány ivartalanítva lesz, de még fiatal). Ők ugye tarthatók együtt. Na most ha én hozok egy ivartalanított hímet a "bandába" a fiúk nem vesznek össze?
8/9 anonim válasza:
Az ivaros hím lehet nagy eséllyel piszkálná az ivartalanított nôstényt, ezt meg kell majd figyelni, ha nem megy az összeszoktatás akkor a hímet is ivartalanítani kéne, egy ivaros és egy ivartalan hím is jól kijöhet egymással ,de ez elég görényfüggô így biztosat igen csak nehéz mondani.
9/9 anonim válasza:
A lány nem tüzel, de nem is cincálja a fiú. Inkább lazul csak :D Makognak járszanak, de a fiú már kidől , amikor a kiscsaj még szalad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!