Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Húsvétra szeretnék venni egy...

Húsvétra szeretnék venni egy törpenyuszit magamnak. Ezzel csak egy gond van, mégpedig az, hogy a szüleim nem nagyon engednék meg. Hogyan tudnám rávenni őket erre?

Figyelt kérdés
Volt már 3 tengerimalacom és 2 papagájom. Nagyon szerettük őket és a haláluk eléggé megviselte anyut és engem is. Amikor meghalt az utolsó tengerimalacom, akkor anya azt mondta,hogy nem lesz több állat. de tudom,hogy nem gondolja komolyan. Anyagiakkal nem lenne gond,mert van elég pénzem ahhoz, hogy el tudjam tartani.
2013. febr. 27. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne húsvétkor vegyél nyulat, akkor akar venni mindenki
2013. febr. 27. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy látszik,anyukádnak is hasonlóan nagy szíve van az állatokhoz,efelől próbáld megközelíteni.Érvelj amellett,hogy mennyi szeretetet tud adni egy ilyen kis állatka és milyen jó lene,ha újra lenne,akit simogathattok,szeretgethettek.Ráadásul egy nyuszi tudtommal 8-9 évig is él(bár ezt még kb 10 éve olvastam,tehát nem esküszök rá)De tudom,hogy mindenesetre jóval tovább él,mint egy hörcsög vagy tengerimalacka.Nem tudom,hány éves vagy,én kissé helytelen módon,de kutyaharapást szőrivel"gyógyítottam az ilyen helyzeten...Nálunk is azt mondta mamám kiskutyánk halálakor,hogy mégegy kutya nem lesz,mert azt a fájdalmat,ami 16 év után az elvesztésével járt,nem lehet elviselni...Azóta eltelt 7 év,és három mentett kutyánk van.Én vittem őket haza...Vagyis az elsőt anyukám találta az utcán,a másodikat tavaly előtt tavasszal hoztam a menhelyről...Előtte puhítgattam őket,meséltem nekik a kutyusról de nem akartak belemenni,így magánakcióba kezdtem,egy este beállítottam vele...Már nagyon féltem előre,de olyan gyönyörű volt a hófehér kuvaszkám,hogy mindenkinek elállt a szava,örültek neki!! :) A harmadikat,a 11 éves,altatás elől mentett collie-mnak már nem örültek annyira,őt is így,,meglepibe"hoztam...Sokallták,nem volt szép dolog tőlem,de gyermekkorom álma volt mindig is a skót juhászkutya,felnőtt vagyok,azt mondtam,fizetem az ennivalóját,mindenét,de Ő nem halhat meg csak azért,mert már öreg és nem kell senkinek...Nem tudom,te hány éves vagy,nem ajánlom ezt a,,szülők nyakába varrom meglepinek"módszert,mert nagyon nem szép,csak gondoltam,megosztom veled.Érvelj sokat anyukádnak és szerintem menni fog a kisnyuszi is.
2013. febr. 27. 22:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy törpenyunyó 12 évig is elélhet, de 10 a gyakoribb. Ha teszem azt esetleg gimiben kollégista leszel, vagy távolra mész egyetemre, külföldre kell menned dolgozni, akkor anyukádra marad, tehát végső soron ő lesz az, aki az öregedő nyuszkót gondozni fogja. A pénz pedig nem minden, hiszen abból előfordulhat, hogy kevés lesz valamikor. Az önfeláldozás számít, hogy az állatkád akkor is megkapja a szükséges dolgokat, ha magadtól kell megvonnod mást.
2013. febr. 28. 08:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Elösször is köszönöm az eddigi válaszokat!

2.: 15 éves vagyok. A kutyám is úgy került hozzánk még 2009-ben, hogy a szembe szomszédban született egy kiskutya de a gazdája elég hanyagul viselte gondját (ha kiszökött, !vasvillával! kergette az utcán,rugdosta)Nagyon megszerettük a barátnőmmel a kutyust és addig könyörögtem anyunak, amíg meg nem engedte,hogy befogadjuk. A kutyus gazdája persze örült, hogy végre valaki elviszi.

Ma hoztuk fel az öcsémmel a nyuszi témát, mert régebben kaptunk egyet húsvétra. Én is elkezdtem mondani, hogy milyen aranyos is egy nyuszi meg mennyire szerethető stb.

Kérdezte öcsém,hogy kaphatunk-e megint egy nyuszit erre anya azt kérdezte, hogy hova rakjuk. (hatalmas nagy kertünk van szinte az egész be van vetve fűvel és a szobámban is bőven elférne)

3.: ha minden igaz, akkor felvesznek ide a gimibe ami 10 percre van gyalog. Ha meglenne a nyuszi 1000000000% hogy törődnék vele és felelősséget vállalnék érte.

2013. márc. 1. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!