Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac-ellés, segítenél?

Tengerimalac-ellés, segítenél?

Figyelt kérdés

Ma éjjel ellett meg a malacom, már vemhesen hoztuk el.

Nem tudom a következőket:

1. elképzelhető, hogy egy malacka van csupán? Nem friss már, nem véres, nagyon úgy tűnik, nem lesz több.

2. hány hetesen lehet elválasztani majd?

3. együtt lakik az anyuka a kb. 2,5 hónapos lányával, az volt az első ellés, ez a 2. Szétszedjem ettől a malactól az anyát a kicsivel, vagy nem veszélyes?

Köszi, ha segítesz!!!

2013. febr. 27. 07:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Talán ez: [link]
2013. febr. 27. 13:34
 12/27 anonim ***** válasza:
Tuti lánynak néz ki. Viszont én anno azt olvastam, ha vemhes egy nőstény, és már kb. 45-50- napnál tart, külön kell a többi nősténytől tenni, mert akár az ellés is hamarább megindulhat, ha ott egy másik nőstény. Szerintem tedd külön, nehogy még a picit is bántsa, meg hogy nehogy baj legyen :)
2013. febr. 27. 14:31
 13/27 A kérdező kommentje:

Hát legyen igazad!!!

MOst akkor nem állhat fenn vemhesség, így emiatt nem kéne külön rakni őket, amit írtál, de mivel olyan durva volt reggel, külön dobozban leseget ő :)

2013. febr. 27. 14:42
 14/27 anonim ***** válasza:
Én nem mondanám egyértelműen lánynak. Simitsd az ujjad a hasa felől a nemiszervéig (nyomó mozdulattal). Ha fiú,akkor a pénisze ki fog jönni. HA lány,akkor semmi nem történik. Egyik képen én fiúnak mondanám. Még ezt nézd meg rajta. Amúgy rendesen rámászik az anyára és hágó mozdulatot is ad? Berreg is? Ez nem jellemző lányokra ilyen esetben,inkább csendesek és visszahúzódók szoktak lenni,ha fialás történt a közelükben...
2013. febr. 27. 16:51
 15/27 A kérdező kommentje:
Hát képzeljétek, fiú!!! MOst voltunk dokinál. Elő is jegyezte műtétre. CSak abban bízom, eddig nem mászott rá sikeresen... azóta külön vannak, mióta reggel tépte. Próbált mögé kerülni, de az anya menekült, és így a fülét tépte neki. Nagyon nem akarta magát engedni. Remélem, nem lesz semmi. Köszi nektek!
2013. febr. 27. 17:34
 16/27 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,hát igen,mondtam én,hogy fiúnak néztem...Az a baj,hogy már lehet,hogy befedezte az anyát szülés után rögtön :( Ha igen,akkor az már a 3. terhessége lesz egyhuzamban. Nagyon le fog gyengülni szegény,reménykedj,hogy túlélje.
2013. febr. 27. 18:04
 17/27 A kérdező kommentje:
Hát nagyon félek én is, az első kettőnél nem én voltam felelőtlen, most meg egyből kivettem... amúgy a régi családnak is doki mondta, hogy lány... a fene egye meg, remélem, tényleg nem lett vemhes... az a helyzet, hogy tegnap futtatás közben vettem észre alatta egy tócsát, ami nem pisi, hanem olyan férfiasabb dolognak tűnt. Lehet ez így spontán? Mert ha igen, akkor lehet, hogy egy nap alatt nem is termelődhet nemzőképes cucc? Vagy az nem is az lehetett alatta?
2013. febr. 27. 18:14
 18/27 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy az éjjel ellett meg az anyamalac. Az ellés után 1-2 órán belül a (kis)fiú simán befedezhette már. Sőt az a valószínűbb.

A csöppséget is nézessétek majd meg az orvossal, ha lesz vagy 2-3 hetes.

2013. febr. 27. 19:22
 19/27 anonim ***** válasza:

#18-as vagyok

Csak azért, hogy ha elajándékozzátok, nehogy ott okozzon meglepetést. Úgy látszik ez a doki ért hozzá, nem mindegyik ilyen.

2013. febr. 27. 19:25
 20/27 A kérdező kommentje:

Látod, itt is mondták többen, hogy lány, az eredeti helyén is, ott orvos is, és megmondom őszintén, a mi dokink is elég sokat nézegette, persze aztán rájött, mutatta a kukiját, de laikus nehezen mondaná meg. De legalább kiderült. Abban bízom, hogy szegény anya annyira hadakozott, mikor láttam, hogy remélem, még akció előtt voltak, nem utána, és azért hadakozott. Mert akkor egyből kivettem. Ha meg párzás után lettek volna, akkor meg miért nyomult volna a fiú még? Nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi.

Vhol még azt is olvastam, hogy herélés után kis ideig még termékeny, mert a vezetékben maradhat egy kis anyag, majd rákérdezek, meddig kell szeparálni őket utána.

2013. febr. 27. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!