Mennyibe kerül egy nyúl finanszírozása?
Esetleg ha szerencséd van, akkor tudsz 2-3 ezerért is venni papírral rendelkező nyuszit - az enyém is ilyen, az illető megvette tenyésztőtől kb. egy éve, de egyetemre nagyon távolra vették fel, koliba nem viheti magával, így eladta.
Ugyanez a ketrecre - 120×60×60-s ketrecem 10 ezer volt csak, postaköltséggel (2100) együtt.
Nálunk kezdőként:
ketrec szénatartóval, itatóval, tálkával: 10.000
Első orvosi vizsgálat és oltás, ismétlő oltás: 10.000
Széna, kaja, fapellett,rágófa: 10.000
Furminátor: 8.500
Egyéb tetemes kiadás:
Újabb alagút totál akciósa: 4500
Ivartalanítás: 31.000
Havonta:
Amíg a Fressnapfból vásároltunk, addig 10.000/hó volt az étel+pellet+széna!nasi+rágófa.
Most magánszemélytől vesszük a szénát, és egy icipici boltból az ételt, és a fapelletet, így most 3.000/hónap. Ha nem lenne a bolt, és az ember, akkor kb 15 ezer lenne.
Amúgy nem értem, hogy a 15 kg pellett valakinek hogyan elég egy évre. Nekünk ez két hónapig elég, pedig már spórolunk, és csak minden másnap takarítjuk az almostálcát. És nem úri passzióból, hanem mert az egészet telepisilja. Kétnaponta fogy 500 ml víz, talán ezért is.
15 kg pellet nagyon sok, főleg hogy csak keveset kell tenni belőle a nyúl wc aljára és elég kb 3 naponta cserélni. Én meg azt nem értem hogy nem elég ennyi?!
De egyébként amilyen horror költségeket te leírtál az szerintem nonszensz, irreális. Ivartalanítás 31 000?? Mégis hol? Nálunk Budapesten nőstény nyúl ivartalanítása 16 000 és az drágának számít.
Egy hónapra kaja egy szem törpenyúlnak 15 000? Mit vesztek neki enni?
15 kg pellett nekünk is egy hónapra elég, pedig csak egy kis sarokwc-ről van szó. Igaz, én naponta takarítom, mert nem szeretném, hogy a pisis-bogyós pelleten ácsorogjon. Ahol én veszem, ott 15 kg pellett kb egy ezres.
Egyébként a többi cucc, amit felsoroltál, tényleg kissé..drága. Én 3000-ért vettem furminátort és kajára se adok ki szerintem ennyit.
Az ivartalanítás úgy lett 31.000, hogy az állatorvosi egyetemen 25 ezer a nőstény nyulak ivartalanítása, és kellett venni neki fájdalomcsillapítót a műtét utánra. És mivel érzékeny lett a műtétkor használatos fertőtlenítőre, amit a bőrére kentek, ezért kellett betadint, és körömvirág kenőcsöt is venni.
A furminátor lehet, hogy nem is 8.500, hanem 6.500 volt, de ez három éve volt a Fresshnapfban.
A 15 kg-os fapellett pedig 1,5-2 hónapra elég. Mint írtam, nekünk kétnaponta van cserélve, de már botrányosan szétpisilja az egészet. Lehet, hogy másnak a nyuszkója elpárologtatja a vizet, de a miénk nem. Ha akarjátok, képekkel fogom dokumentálni, hogy nem írok hülyeséget, és tényleg cserére szorul az alom. Szívem szerint naponta cserélném az almot. :(
A 80%-os válaszoló meg nem értette meg a dolgokat. Ha a mai napig is mindent a Fressnapfból szereznénk be, akkor lenne 15 ezer a kiadás a nyuszkóra. Merthogy a Cuni Completet kilónként 1300-ért vesszük a boltban, de a Fressnapfban ez 2160 lenne most. Ugyanezek az arányok állnak a szénára, és a fapelletre.
Hát 20.000.- Ft-ból nem jön ki, mert
-nyúl 10.000.- (tényesztőtől)
-ketrec szénatartóval, tálkával, itatóval, búvóhellyel 16.440.- (+500.- postaköltség)
-széna, táp, faforgács 3.000.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!