A szalma és a széna között mi a különbség?
Azért tettem ebbe a ketegóriába,mert vannak tengerimalacaim.És szénát adtam nekik,de nem ették meg.lehet hogy nem széna volt.de azért leírom...
a hintalóba van ilyen sárga szálak,és azt adtam nekik..
és nem tudom hogy miért nem eszik meg,lehet hogy rossz,vagy szalma ?:O
A szalma a búza szára, azt állatok alá teszik alomnak, nem eszik meg csak max a tehenek.
A széna szárított fűfélék, az amit a réten levágnak és kiszárítanak, lényegesen vékonyabb szálakból áll.
A hintalóban valszeg szalma van, szénával nem bélelnek semmit.
köszi sokat segítettetek.
haha uborkától? xd
Az életciklusát már befejezett (magot érlelt) füvek, gabonák (elsárgult, elszáradt) szára a szalma. A széna a vegetációjának közepén (még virágzás, magérlelés előtt/közben, zölden) kaszált, és megszárított növény. A szalmákban alig, míg a szénákban bőven van még tápanyag. A hintalóban bármi volt is, az bár elöregedett, mikroorganizmusok le is bontották, maradt a rost...
Szénákkal etethetők a növényevők, rágcsálók, szalmákkal nem sok értelme van. (a benne lévő cellulózzal a kérődzők, ló, nyúl bélrendszerében élő speciális baktériumok még tudnak mit kezdeni de nem sokat... :))
Tengerimalac kis mértékben fogyaszt szénát, szalmát max fogkoptatás miatt rágcsál. A pillangósok (here, lucerna) szénája a legértékesebbek közé tartozik...
"A tengerimalac a legritkább esetben eszik szénát. Friss szép zöld és pláne tiszta füvet -tehát ahol nem pisilhette le kutya- adhatsz nekik, de azt se mindegyiket. Magokat, és zöldségeket etesd. Lehet kapni kimondottan tengerimalac tápot is, de az mellé is elengedhetetlen a friss zöldség. Uborkát ne adj, a mieink berugtak tőle :-)"
Válasz erre....
Legritkább esetben??? :OOO Szénának mindig kell lennie a tengerimalacok előtt... Nemcsak táplálék, de a fogak koptatása szempontjából is elengedhetetlen.... Magok viszont nem kellenek a tengerimalacnak... Az uborkát a legtöbb mali szereti, de ez náluk is ízlés kérdése... Ha berúgtak tőle, akkor valószínűleg már csiccsent volt... mindig friss zöldséget/gyümölcsöt kell adni a maliknak, és ha nem eszik meg egy-másfél órán belül, akkor ki kell venni a ketrecből és kidobni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!