Büdi a tengeri malacom. Valami baja van?
Egy tengerimalac sohasem lesz illatos. A rágcsálóknak alapból van egy, hogy is fogalmazzak penészes-dohos szaguk. Jobban mondva az almuknak. Az ammónia miatt ami a vizeletükben van.
Kicsit más téma, de ... nem kapkodtad el egy kicsit ezt a kisállat-tartós dolgot?
A 2. válaszoló vagyok.Kifejezetten nem szeretik a fürdést a tengerimalacok.Tudnak úszni,de csak vészhelyzetben.Továbbá ha mégis megpróbálnád a fürdetést,akkor semmiféle tusfürdőt vagy szappant ne használj,mert árt a bőrének.Legyen langyos a víz.Fejét lehetőleg ne vizezd.A hajszárítóval meg csak óvatosan,mert sokkot kaphatnak tőle,amit lehet,hogy túlélnek,de nyoma is maradhat a viselkedésében.Inkább csavard egy nem túl nagy törölközőbe,kicsit dörzsölgesd meg,de ne erősen,és hagyd bebugyolálva.Ha túl vizes lenne a törölköző a törlés után,cseréld ki szárazra,és abba tekerd bele.Csak akkor tedd vissza a terráriumba vagy ketrecbe,amikor már egyáltalán nem vizes.
Én a malacomat kb. 2-szer fürdettem,mindig ezeket a módszereket használtam.
De mondom,a doki biztosabb válaszokat tud adni,és további jó tippekkel is el tud látni.
Megint csak a 2.válaszoló vagyok.Érdekes,mert az én malacomnak nem volt párja és tökéletesen éldegélt.Ő is fiú volt.Bár igaz,így sokkal többet kellett vele foglalkozni,de volt rá időm.Főleg,hogy pont a társa szedte szét őt.Pontosan ezért hoztam el az ismerősömtől.
Véleményem szerint,ha a tengerimalackának nincs párja,az egyáltalán nem baj,ha sokat tud vele a gazdi foglalkozni.De ha esetleg nem lenne rá elég ideje,akkor érdemes venni mellé egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!